Türkiye'de Yaşam

Vize İhlali Cezası Nereye Ödenmektedir? Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Bilindiği üzere, Türkiye’de yasal olarak bulunma süresini doldurduğu halde, başka bir ifadeyle geçerli ikamet izni veya vize sürelerini aşan yabancıların, bu süreler sonrasında Türkiye’de bulunmaya devam etmeleri halinde vize ihlali yapmış kabul edilmektedirler. Bu durumun sonucunda ihlal edilen süre ve yabancının ülkesi göz önünde bulundurularak yabancıya idari para cezası uygulanır, bu cezaya da vize ihlali cezası adı verilir. Vize ihlali cezaları vize ihlal ofislerinde hesaplanmakta, yine ödemeleri de bu ofislere yapılmaktadır. Yabancıların sınır dışı cezası almamaları için, mutlaka çıkış yaparken vize ihlali cezalarını ödemeleri gerekmektedir. Bu yazımızda vize ihlali cezasının nereye ödeneceği hakkında detaylardan bahsedecek, siz değerli okurlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Vize İhlal Ofisi Nedir? Nerelerde Bulunur?

Vize ihlal ofisleri yabancı uyruklu olup vize ihlali yaptığı tespit edilen kişilerin idari para cezalarını hesaplayan ve bu cezaları tahsil eden kuruluştur. Vize ihlal ofisleri genellikle dış hatlar terminalleri olan havalimanlarında bulunur. Vize ihlali cezaları, vizenizin veya ikamet izninizin son geçerlilik tarihinden sonra ihlal yapılan süre miktarına ve vatandaşı olunan ülkeye göre hesaplanmaktadır. Eğer vize ihlali yaptıysanız ve kaçak duruma düştüyseniz, ülkeden çıkış yaparken tarafınıza uygulanan idari para cezasını vize ihlal ofisine ödemeniz gerekiyor. Aksi takdirde, sınır dışı kararıyla karşı karşıya gelmeniz ve Türkiye’ye çeşitli sürelerde giriş yasağı almanız kaçınılmaz hale gelmektedir. Bunun yanı sıra, vize ihlali durumlarında, uzun süreli bir giriş yasağı almamak için mutlaka yasal ve profesyonel bir destek almanızı öneriyoruz.

Sınır Dışı Edilen Yabancı Ne Yapmalıdır?

Sınır dışı edilme konusunun Türkiye’ye giriş yasağı uygulanan yabancılar buna itiraz edebilir. Bunun yanı sıra meşruhatlı vize daveti yoluyla Türkiye’ye tekrar yasal olarak giriş yapabilmek mümkündür.  Şartlı girişle Türkiye’ye giriş yapan yabancıların mutlaka 10 gün içinde bu şartı yerine getirmeleri gerekmektedir. Şartlı girişe başvuracak kişilerin mutlaka yasal olarak belgelendirilebilecek geçerli bir neden göstermeleri ve bu durumu kanıtlamaları gerekmektedir. Aksi takdirde şartlı giriş başvurularının ret alma ihtimali yükselmektedir. 

Eğer vize ihlali cezası konusunda sorularınız bulunuyorsa, yorumlar kısmından bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Av. Batın Yılmaz

Potansiyel bir iş sözleşmesini yansıtan yukarıdaki şartlar yalnızca ek tartışmalar için bir temel olarak sunulmuştur ve yasal olarak bağlayıcı bir yükümlülüğü yoktur. Tüm tarafların dahil olduğu bir sözleşme son haliyle yazılı olarak yapılmadıkça yasal olarak bağlayıcı hiçbir yükümlülük oluşmayacak, olduğu ima edilmeyecek ya da olduğu sonucuna varılmayacaktır.

İlgili Makaleler

30 Yorum

  1. Merhabalar ben 11 yaşımda Türkiye’m annemle gelmiş kazak vatandaşıyım annem evlilik sonucu turk vatandasi oldu.18 yaşıma kadar annemle kalmak için mahkeme kararım vardı ancak 4 sene önce babamın babalık haklarımdan vazgeçtiğine dair belge istensi ancak babama ulaşamadık bunun sonucunda vize ihlali oluştu 4 senedir kaçak kalıyorum ve 20 yaşındayım.Ortaokulu ve liseyi Türkiye’de tamamladım,ne kadar ceza ödemek zorunda olurum?

  2. Merhaba ben İranlıyım, uzun süre Türkiye’de kaldım ve döndüğümde ödeyecek param yoktu, arkadaşım Türkiye’de ödeyebilir mi, ödeyemez mi?

  3. Merhaba 1 ay önce 3 çoçugumla beraber Türkiyeden çıkış yapdım benim oturma iznim vardı ama çoçuklarımı oturum izni bitdiyi için ceza parası istediler bende parayı dönüşde vere bilirmiyim diye sordum evet dediler istediyniz zamanda geri döne bilirsiniz dediler şimdide dönmek istiyoruz ama parayı nereye ödeyeceyimi bilmiyorum lütfen yardımcı olurmusunız

  4. Merhaba:Adım vepa Hanov🧍
    🇹🇲Türkmenistan vatanadaşiyim şu anda bulunduğum ülke 🇩🇪 Almanya!
    Konu : ben bir sene önce 11 gün viza ihlali yaptım cezamı para eksikliğinden ödemedim şimdi ödemek islyorum Almanya’dan nasıl öderim !? Lütfen cavaplayin çok önemli şimdiden teşekkürler!

    1. Merhaba
      Benim kızım 2. Sene yuniversite öğrencisi ama
      3.5 senedir vizesi yok
      Şimdi çıkışta vize ihlal cezasını odese yine deport olacak mi

  5. Selamlar yabancı uyruklu eşim Ocak ayında 2 gün kalış süresi aşımı yaptı. Uçağı kaciracagimiz için cezayı odeyemedik. Tekrar giriş yaparken odeyebilecegimiz söylenmişti. Bu konuda bir sorun olurmu acaba teşekkür ederim

  6. Merhaba Rus vatandisiyim vize muaffiyatım var ama 68. gün Türkiyeden çıkış yapacağım. Süre boyunca giriş çıkış yapmadım ve 8 gün vize ihlal süresi gözüküyor. Giriş yasağı verirler mi bana?

  7. İyi günler, 4 yaşındaki oğlum Amerika vatandaşı ve Türkiye vizesini 2 ay civarında ihlal edecek. Geçen sene de vize süresini yanlış hesapladığımız için (90 yerine 91 gün), ve İstanbul havaalanındaki vezne o an çalışmadığı için teknik olarak deport ettiler; bu sene cezasını ödeyerek girdik. İki sorumuz var: 1) Tekrarlanan ihlalde ceza artışı oluyor mu? 2) Yetkililer genel olarak ne kadar sürede vize ihlalini tespit edip ülkeyi terk etme kararını yolluyorlar? Cevabınız için şimdiden çok teşekkürler.

    1. Merhaba, vize veya ikamet ihlali 10 günü geçmediği sürece deport kararı alınmaz, çıkışta cezanızı ödemeniz durumunda tekrar girişte sorun yaşamazsınız.

  8. Merhabalar ben Amerika vatandaşıyım ve üç aylık bir vize ihlalim var, çıkarken bunu ödeyeceğim ne kadar ödemem gerekir. Teşekkür ederim.

    1. Merhaba ben 5 ay 25 gundur vize ihalali yaptim . Özbek vatandasiyim. Cezamın bir kısmını odeyip cikabilir miyim ya da odemesem donusumde odesem sorun olur mu ve ne zaman donebilirim ceza almadan.

  9. Merhaba, Kanada vizem var ve 2 aydır Türkiye’de kaçak yaşıyorum, ayrılıp cezamı ödediğimde Kanada’ya normal bir şekilde seyahat edebilecek miyim? Angola’lıyım ve Oturma İznimin süresi doldu

  10. Merhaba, yabancinin vize ihlal cezasini 3. Kisi havaalaninda ödeyebilir mi? Yakinim cezayi ödemeden ayrildi. Ben onun yerine odemek istiyorum.

    1. Merhaba, ödeme yapsanız da ödeme yükümlülüğü olmayan kişi ödeme yapmadan ülkeyi terk ettiği için giriş yasağının kalkması mümkün değildir.

  11. Merhaba kolombia vatandaşı ile 09.mart 2023 tarihinde resmi olarak evlilik yaptım türkiye ye giris tarihi 25 kasım 2023 idi ikamet izni alacak vakit bulamadık çünkü évlillik icin gerekli belgeleri ile ilgilenmek zorunda kaldik vs vs eşim önemli bir konu itibariyle ülkesine gitmek zorunda kaldı ve 14 mart 2023 itibariyle havaalaninda 90 gün kalma süresini 108 gün – 90 18 gün gecirdiği icin ceza aldi ceza 3380 tl. Ve 3 ay süreli türkiyeye giris yasaği aldi. Bu cezalar yasalmıdır ne yapmalıyim esım su anda kendi ülkesinde ( kolombia ile türkiye ile vize muhafiyeti var vizesiz gırisi serbes) ilginize iyi çalısmalar.

    1. Merhaba, giriş yasağının kaldırılması için idare mahkemesine başvuru yapabilirsiniz ancak davanın sonuçlanma süresi, 3 aylık giriş yasağı sürenizden daha uzun olacağı için bu davayı açmakta hukuki ve fiili yararınız bulunmamaktadır. Bu sebeple giriş yasağının bitmesini bekleyerek ülkeye giriş yapılması en faydalı yol olacaktır.

  12. Meraba benim adim Aziz ben istanbula 2014 senesinde girdim ve 2016 senesinde geri kendi memleketim Türkmenistana geldim ben sinirdişi edilirken para ýetmezligi sebinden deport oldum şimdi ben ýeniden Türkiýeýe girebilirmiýim? ýoksam ceza parasini ödemediğim için beni almazlarmi? ne kadar ceza parasi oldu acaba ýoksam ödememe ğerek kalmadimi? onu öğrenmek istiýorum lütfen cevablaýin!!!
    TEŞEKÜR EDERIM!!!

  13. merhaba bende çikiş yaparken para yetersiz geldiği için ödeme yapamadım ve şuan türkiyede arkadaşlarim var onlar ödeyebilir mı ve nerde ödeyebiliriz teşekkürler

  14. Yazılar yeteri kadar açıklayıcı.ancak ben şunu öğrenmek istiyorum. 4 ay vize aşımı var ve parası olmadığı için istanbul havalimanında ödeme yapamıyor ve yurt dışı ediliyor.bu para cezasını tayland daki türk elciliğine(konsolosluk işlemleri ) ödeyebilirmiyiz.neticede vize de buradan alınıyor.bahsettiğim kişi taylandlı(nişanlım) ve havaalanında bir çalışan birdahaki gelişinde türkiyeye girişde ödeyebilirsin dedikleri için beni arayıp para istememiş. Durum bu .Bu konuda beni kısaca aydınlatabilirmisiniz.

    1. Merhaba, çıkışta para cezasını ödemeyen yabancılar için Türkiye’ye tek giriş yolu geçerli bir sebeple meşruhatlı vize başvurusu yapılmasıdır.

        1. Merhaba, şu an Türkiye’de iseniz çıkış yaparken ödeyebilirsiniz fakat ödemeden çıkış yaptıysanız deport süreniz dolmadan girişte cezanınızı ödemeniz mümkün değildir.

          Sitemiz içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin. https://g.page/r/CT9i2JXthUlOEAI/review

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu