İletişim

    3.858 Yorum

    1. Merhabalar,ben 8 sene önce Turkiyeye geldim evliydim ama resmiy değildi ikamet tezkeresi aldım 6 aylık ve 4 ay yaşadım sonra ulkeme döndüm.Ama yakında geldigımde ikamet izni iptal oldu diye 1963 tl ceza odedim ve cikişta da biletime vize ihlal bolumu goruldu damgasini basarak öyle gidebildim.anlamadığım nokta şu ben oralı değilim ve iptal olsa bu kadar yuksek ceza odemek artı her geldiğimde bu bana sorun olacakmı. Bilgi verebilirmisiniz.?

      1. Merhaba, vize ve ikamet ihlali yaptığınız için size bu ceza kesilmiş ve miktarı biraz yüksek bunun sebebini anlamnız için pasaportunuzda ki giriş ve çıkışları hesaplamak gerekli, fakat cezanızı ödediğiniz için tekrar bir ihlal yapmazsanız bu durumlar karşılaşmazsınız.

        Sitemiz içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin. https://g.page/r/CT9i2JXthUlOEAI/review

    2. Merhaba
      Ben asıl yabancı uyruklu öğrenciydim. Üniversiteden mezun olacağım zaman Türkiye cumhuriyeti vatandaşlığı alabilme şansım oldu. Kimliğimi alırken okul kaydımı TC KİMLİK üzerine güncelleme yaparak mezun olmuştum. Şu an okul kaydım Tc kimlik üzerinde gözüküyor. Ancak bu sene ytb aracılıyla Marmara üniversitesine kabul edilmiştim. Onlar beni yabancı uyruklu olarak kabul ettiler. Şimdi benden yabancı uyruklu kimliğim üzerinde eğitim bilgilerimin gözükmesi gerekiyormuş. Ben bunu nasıl halledebilirim. Yoksa tc kimlik üzerindeki üniversitesi bilgilerimi yökten yabancı uyruklu kimlik bilgilerime denklik yapabilme şansım var midir? Bu hakta ne yapabilirim. Teşekkür ederim

    3. Merhaba ben Kosova vatandasıyım 1 yaşında bi kızım var fakat esimle nikahımız yok esim türk oturum izni alma sansım var mı

      1. Merhaba, Türkiye’den çıkış giriş yapmanız durumunda evet çocuğunuz Türk vatandaşı ise ikmaet izni alabilirsiniz.

    4. Merhabalar bir özbek vatandaşının oturum uzatması ne kadar a mal oluyor acaba. Çalışanım bana 3,5 milyar olarak iletti ve ben cok yüksek buldum size de danışmak istedim. Bu konuda aldatılmak istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

      Kolay gelsin

      1. Merhaba, bizden danışmanlık hizmeti almanız durumunda da ortalama aynı ücretlerde uzatma işlemlerinizi yapmaktayız. Aldatılmaktan korkuyorsanız işleminizi bizim aracılığımız ile yaptırabilirsiniz.

    5. Merhaba arkadaşim iran vatandaşi ama turkiyeye gelip türk vatandaşlıgı almak istiyor ve kendisi chef çalışacağı sigortalı bir iş yeride var türkiyeye gelip sigoratlı bir işte çalışırşa türkiye vatandaşlıgı verilirmi?veya evlenmek isterse evlenince nekadar süre sonra vatandaşlik verilirmi

      1. Merhaba, Türk vatandaşı ile evli yabancılar 3 yıl, çalışma izni ile çalışan yabancılar 5 yıl sonra Türk vatandaşlığı için başvuru yapabilmektedirler.

    6. merhaba, ben bu sene hukuk lisans eğitimimi tamamladım. Avukatlık yabancılar için yasak meslekler kapsamında olduğunu biliyorum ancak sitenizde Türk soyluluk belgesi aldıktan sonra ilgili mesleklerde çalışılabileceği yazıyor. Kendim Özbekistan vatandaşıyım, bu durumda Türk soyluluk belgesi alma şansım var mı? Bu konuda danışmanlık hizmeti veriyor musunuz?

      1. Merhaba, Türk soylu belgesi Osmanlı İmparatorluğu vatandaşlarına ve onların çocuk ve torunlarına verilmektedir, konu hakkında hizmetimiz bulunmamaktadır.

    7. Merhaba sorum benim oğlan hukuk fakiültesi 3. Sınıfda okuyor alman vatandaşi mavi kart var sorum okul bitmeden tekrar türk vatandaşliğina geçebilirmi veya mezun olduktan sonramı tekrar geçebilir türk vatandaşliğina

    8. Fransız uyruklu yabancı öğrenci, üniversiteyi İstanbul’da okuyacak. Önümüzdeki yıl liseyi bitiriyor. Yabancı Öğrenci Üniversite sınavlarına girmesi için nasıl bir yol izlemek gerekir (her bir üniversitenin sınavı ayrı diye bilgi aldım)…
      Hangi üniversitelerin hangi bölümleri tamamen Fransızca eğitim veriyor nasıl öğrenebilirim…
      Bu konularda detaylı bilgileri nereden nasıl alabilirim…
      Teşekkür ederim…

    9. hallo, ich muss einen neuen ikamet antrag stellen . so meine krankenversicherung in der tk läuft noch bis mitte dezember . stimmt es echt das ich jetzt eine neue abschliessen muss die ein jahr geht ?

      1. Hello,

        The duration of your health insurance policy should cover the requested period of residence permit.

        Are you satisfied with the answers we have given to your questions? Ata Institutional Consuntancy would like to know your feedback. Please leave a comment on our page. https://g.page/r/CT9i2JXthUlOEAI/review

    10. Şu an Rusya’da Moskova’da çalışıyor Restaurant’ta aşçılık yapıyor bu sene Aralık ayında İstanbul’a gelecek Rusya’dan Özbekistan Taşkent’e gidecek pasaportu zagran alacak İstanbul’a yanıma gelecek bu istenilen belgeleri Ben sizin tarafınızdan almak onu yormak istemiyorum bilmediği yerlerde ulaşmasını istemiyorum

    11. Merhaba esim yabanci uyruklu ve Turkiyede Burslu bir sekilde tip okumak istiyor. Bunun mumkunati var mi benimle iletisime geçerseniz sevinirim.

    12. Merhaba ben Muhammed ashraf Türkiye de yaşıyorum
      Ama çalışma izninim yok çalışma izni nasıl alabilirim

      1. Merhaba, çalışma izni almak için iş bulmalı veya kendi işyerinizi açmalısınız, iş veren olmadan bireysel olarak çalışma izni almanız mümkün değildir.

    13. Merhaba,

      5 ay önce “İş Geliştirme ve Dış Ticaret” faaliyetlerinde bulunmak üzere kurulmuş bir Anonim Şirketim Var. Şirketimde Benim Dışımda Çalışan Bulunmamakta. Henüz yeni kurulduğumuz için şirketimiz Gelir elde etmiş (Fatura Kesmiş) durumda değil.

      Türkiye’de Bulunan Yabancılar İçin Verilen Geçici Kimlik Kartı ve Oturma İzni Belgesi olan, Farsça, İngilizce ve Almanca’ yı çok iyi Bilen İran Uyruklu Bir Kişiyi Şirketimde, Satış Danışmanı olarak, İşe Başlatmak İstiyorum.

      Bu kişi için Çalışma İzni alabilir miyiz? Eğer alabilirsek, bunun maliyeti ne olur?

      Saygılarımla,

      1. Merhaba, maalesef ki 100 Bin TL ödenmiş sermaye veya 250 dolar ihrcaat ve 5 Türk personeliniz olmadan herhangi bir yabancıya çalışma izni alamasınız.

        Sitemiz içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin. https://g.page/r/CT9i2JXthUlOEAI/review

    14. Merhaba ,

      İşbaşı eğitim programı üzerinden Afgan bir arkadaşımızın işe alımını gerçekleştirmek istedik ancak cezalı durumda olması sebebi ile işkur tarafından hiçbir programdan yararlanamayacağını öğrendik. Kişinin algısının yüksek olduğunu ve çalışma isteğinin olduğunu birkaç gün içerisinde görmüş olduk. çalışma bakanlığından işe alımı ile ilgili başvurular , şartları , kişinin sigortası, maaşı ve vergisi ile ilgili yardımcı olabilir misiniz ? Bakanlıktan onay sürecinin uzun olduğuna yönünde duyumlar alıyoruz ? Bu süre zarfında bu kişiyi nasıl çalıştırabiliriz ? Konumuz ile ilgili yardımlarınızı rica eder, iyi çalışmalar dilerim.

      1. Merhaba, ilgili yabancı Türkiye’de kaçak durumda ise yabancının Afganistana gönderilmesi ve orada ki Türk büyükelçiliği üzerinden çalışma izni başvurusunda bulunulması gerekmektedir, %100 sonuç garantisi veremesekte başka çekilde çalışma izni alınmasının mükmünatı yoktur, konuyla ilgili şirketimizden hizmet almak isterseniz bilgi@atakurumsal.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.

    15. Selam Ben bir yabancı olarak,bursa da bir daire(ev) aldım . Ama İstanbul’da kiralık evde oturmak istiyorum ve çocuk okula göndermek istiyorum . Hangi şehir güç idaresi başvuru yapacağım ve nasıl oturma izni alacağım?. Teşekkür ederim

      1. Merhaba, istanbulda yasal bir adrese sahip olursanız örneğin bir ev kiralarsanız İstanbul’dan oturma iznine başvuru yapabilirsiniz. Destekliyeci olarak Bursa daki evinizin tapusu size daha kolay oturma izni çıkmasına yardımcı olacaktır.

        Sitemizin içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin. https://g.page/r/CT9i2JXthUlOEAI/review

    16. Merhaba,
      2015 yılından beri tr de ticari faaliyeti olan bir yabancı (ermenistan) en son son ekim 2020 tarihinde Çalışma izin başvurusu reddedildi. Bu kişi ziyaret için ülkesine gitmek istediğinde, tekrar tr ye dönerken bir yasakla karşılaşabilir mi?

      1. Merhaba, evet takriben bir senelik deport işlemi uygulanabilir, ilginin yabancının çıkışta uygulanacak cezayı ödemesi durumunda bu süre yar yarıya azalacaktır.

    17. Merhaba,
      Türk vatandaşıyım ve Türkiye’de yaşıyorum.
      Benim Almanya için 3 yıllık turistik vizem vardı pandemi dolayısı ile iki yıllık vizem boşuna gitti. Ocak ayında vizem bitiyor, vizem bitmeden uzatabilir miyim? Vize uzatma için neler gereklidir.
      Şimdiden teşekkür ederim, kolay gelsin.

    18. Ben lise puanım baya yüksek size bir numara verseniz o benim babam konuşsanız ben berki üniversitenize gelirim

    19. iyi günler.yabancı uyrukluyum. Türkiye de Tıpta uzmanlık yandal öğrencisiyim. oturma iznim var. yetkili bayiden sıfır ötv ve kdv ödemeden , muafiyetli araç alabilirmiyim. Türkiye ye en son 31. 05. 2021 tarihinde giriş yaptım. Bu konuda danışmanlık ve aracılık hizmetiniz varmıdır?

    20. Merhaba YOK ünnDenklik on başvuru sisteminde kişisel bilgiler kısmında tc kimlik numarası olmayan yabancılar T.C kimlin No/Pasaport No şıkkına ne yazmalılar.

    21. Türksoyilü süresiz kimnimi aldım sigorta SGK SORDUM AYİDA 850 BENİM MATİ MANEVİ ÖDEME DURUMUM YOKTUR .ATA KURUMSAL OKUDUM Kİ YABANCILAR YARARLANABİLİR SİGORTADAN ÇALIŞMİYORUM EP ÖZEL SİGORTAM VARDI ..KENDİM AMİLYAT OLDUM VE MUANE OLMAK İÇİN SİGORTAM OLMASINI İSTERİM EFENDİM BEN. BULGARİSTAN TÜRK..TÜRKSOYİLÜ OLARAK KİMNİMİ ALDIM 7 SENE DİR İSTAMBULDA YAŞIYORUM ..RAHATSIZOM KHRON BARSAK HASTASI AMİLYAYLIYİM ACİL SİGORTA YARALANABİLİRMİYİM BENİ ARARSANIZ SEVİNİRİM 05522603424 SAİGILARIMNAN

      1. Merhaba, yaşadığınız ilçenin Kaymakamlığına giderek Genel Sağlık Sigortası GSS kaydınızı yaptırabilirsiniz.

        1. Mrhb bugün kartal kayimakanlıga gitim GSS kaydımı yapim ine. Söliyorlar yok burda 9999 tece başlayana bişeyi yapamaiz Beni SGK gönderiyor ora gitim 850 tl 1 ayi için sigorta . şuan.napacamı bilmiyorum Chron hastasıyim 2 amilyat oldum türksoyilü kimnik aldım. Tedavi görmem gerek agrım var sigorta yokan olmıypr bana bi yol gösyerin efendim

          1. Merhaba, maalesef ki size yardımcı olabilecek kurum biz değiliz, lütfen devlet kurumları ile iletişime geçip yardım ihtiyacınızı kendilerine bildirin, üzgünüz keşke sizin için yapabilecek bir şeyimiz olsaydı.

    22. Merhaba Türkiyede üniversitesi okuduktan sonra , diş hekimliği, veterinerlik mezunu olup çalışabilir miyim ( bu bölümden mezun olduktan sonra)

      1. Merhaba, Diş hekimliği ve veterinerlik Türkiye’de yabancıların yapmasının yasak olduğu mesleklerdir. Maalesef ki çalışma izni alamaz ve işlerde çalışamazsınız.

        Sitemizin içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin. https://g.page/r/CT9i2JXthUlOEAI/review

    23. Merhaba. Ben ve eşim çifte vatandaşız, hem Türkiye ham de Gürcistan vatandaşıyız. Eşim Türkiye vatandaşlığından izin alarak çıktığında yine Türkiye’de çalışma izni alması ve de araba alması mümkün mü? 3 sene sonra Türkiye vatandaşlığına geri dönmek istendiğinde bu mümkün olur mu, masrafları ne kadardır?

    24. merhaba efendim. Yabancı uyrukluyum. Otruma ve çalışma iznim var. Yetkili bayiden sıfır araba almak istiyorum. ÖTV ve MTV ödemeden alabilirmiyim ?

      1. Merhaba, yabancılar Türkiye’ye girişte ilk 6 ay içinde vergisiz araba sahibi olabilirler, siz 6 ayı doldurmadıysanız vergisiz araba alabilirsiniz.

    25. I want to setup a company in turkey, I want company secretary service, company accounting service, tax reporting service, etc

    26. Merhaba ben Murat Irak uyruklu Kerkük Türkmeniyim 5 şubat 2021 tarihinde Tekirdağdan edirneye oradan da yunanistana kaçak yolla gitme amacıyla yola koyulmuştuk ki yolda bizi çevirdiler Tekirdağ Gçömen Kaçakçılığıyla mücadele ekibi tarafından yakalandık ve karakola götürüldük parmak izlerimiz alındı benim daha önce oturma iznim olduğu için parmak izimden kimlik bilgilerim ortaya çıktı Türkçeyi çok iyi konuştuğum için benim kaçakçı olabileceğimden şüphe ettiler ve şüpheli olarak mahkemeye götürüldüm ve hakim serbest yargılanma kararı verdi daha sonra göçmen kampına götürüldük ve 1 buçuk ay sonra 2 yıllığına Türkiye’ye giriş engeli koyulması suretiyle sınırdışı edildik dosya numaram (dosya numarası – Tekirdağ göçmen kaçakçılığıyla mücadele ve hudut kapıları şube müdürlüğünün 2021/5 olay numaraları dosyası) bu giriş yasağını kaldırabilir miyim kaldırabiliyorsam hangi yollarla kaldırabilirim ve ücretleri nelerdir lütfen bilgilendirir misiniz beni ?

    27. Merhaba. Ben Azerbaycan Vatandaşıyım Türkiyede Okuyorum. Oturma İznimin Bitmesine 2 ay kalıyor. Oturma İznim Bitmemişden çalışma izni ala bilirmiyim? Yoksa Oturma İzni bitdikten sonra Çalışma izni ala bilirim? Oturma izninde Öğrenci yazıyor

      1. Merhaba, normalde yabancı lisans öğrencileri çalışma izni alamazlar fakat son seneniz olduğu için bakanlık değerlendirebilir, her halükarda ve şartta oturma izniniz bitmeden çalışma iznine başvurmanızı öneririz.

    28. Ben 8 yıl turkiyedeyim yakin,anne benim turk vatandaş oldu 15 sene önce, ben sürekli oturma izin yapıyorum ama vatandaş basvurus hak yok diyorlar ,benim memleketen kimse kalmadı annemden geldim ondan kalıyorum kaç sene ve bu konuya ne yapabilirim Bi bilgi varmi acaba çalışma izin mi yapiyim

      1. Merhaba, yapılacak bir şey yok, bu şekilde oturma izni alarak hayatınıza devam etmeniz gerekmektedir, iş bulup çalışma izni alıp 5 sene sonra Türk vatandaşlığı için başvuru hakkınız doğar, anneniz de Türk vatandaşı olduğu için kolaylıkla Türk vatandaşı olabilirsiniz.

        Sitemizin içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin. https://g.page/r/CT9i2JXthUlOEAI/review

        1. Merhaba.Ben uluslararası öğrenciyim. İstanbul’da üniversite okuyorum.
          Azerbaycan vatandaşıyım
          Bana burs verile bilir mi?
          Bu arada benim kardeşlerimde Türkiye’de lise okuyor .
          Onlara da burs verilir mi?
          Sorumu cevaplarsanız çok mutlu olurum.
          Şimdiden teşekkürler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Başa dön tuşu