Oturma İzni

Türkiye’de İkamet İzinleri Nasıl 2 Yıllık Uzatılabilir?

Öncelikle hatırlatmak isteriz ki, Türkiye’de vize sürenizin ardından yasal olarak ikamet etmek istiyorsanız, mutlaka geçerli bir oturma izni sahibi olmalısınız. Günümüzde halen altı farklı şekilde ikamet izinleri yabancıların özel durumlarına göre verilmektedir. Bu konuda yetkili kurum ise İçişleri Bakanlığı’na bağlı olan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’dür. Türkiye’de yabancıların tüm ikamet izni başvuruları göç idareleri tarafından değerlendirilmekte ve bir sonuca bağlanmaktadır. Standart olarak 1 yıl süreyle verilen kısa dönem ikamet izinleri için 2 yıllık uzatma başvurularının da yapılabilmesi mümkündür. Bu yazımızda ikamet izinlerinin 2 yıllık süreyle uzatma başvuruları hakkında kısaca bilgilendirme sağlayacağız.

2 Yıllık İkamet İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle hatırlatmak isteriz ki ikamet izninizin bitimine 60 günden az süre kalmışsa, ikamet izni için uzatma başvurusu yapabilirsiniz. Yine başvurduğunuz süreden bağımsız olarak Göç İdaresi tarafından ikamet izin süresi belirlenmektedir. Eğer pasaportunuzun süresi yeterliyse, iki yıllık ikamet izni uzatma başvurusu yapma hakkınız bulunmaktadır. Fakat, genel sağlık sigortası kapsamı dışındaki yabancıların mutlaka 2 yıllık bir özel sağlık sigorta poliçesi sahibi olması ve başvuru sırasında iki yıllık ikamet izni harcı yatırması gerekmektedir. Ek olarak, iki yıllık süreyle ikamet izni başvurusu yapacak kişilerin, başvuru sonunda ikamet izinlerinin uzatılmayabileceğini veya 1 yıl gibi başvurudan farklı sürelerde uzatılabileceğini de göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Bu konuda tüm yetkiler Göç İdaresi’nde toplanmıştır.

Yabancıların iki yıllık ikamet izni başvuruları hakkında sorularınız bulunuyorsa, yorumlar kısmından bize iletebilirsiniz.

Av. Batın Yılmaz

Potansiyel bir iş sözleşmesini yansıtan yukarıdaki şartlar yalnızca ek tartışmalar için bir temel olarak sunulmuştur ve yasal olarak bağlayıcı bir yükümlülüğü yoktur. Tüm tarafların dahil olduğu bir sözleşme son haliyle yazılı olarak yapılmadıkça yasal olarak bağlayıcı hiçbir yükümlülük oluşmayacak, olduğu ima edilmeyecek ya da olduğu sonucuna varılmayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu