Türkiye'de Yaşam

Yeni e-Pasaport ve e-Sürücü Belgesi Tanıtıldı. Hangi Yenilikler Geliyor?

İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada tasarım aşamaları ve prototip üretimi tamamlanan yerli pasaportun seri üretimi için son aşamaya gelindiğinin altı çizildi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda yerli üretim e-Pasaport ile yeni e-Sürücü belgesi ve ayrıca e-Mavi kartın da tanıtımı yapıldı. Halen yeni nesil çipli pasaportların 2018’den itibaren kullanıldığını hatırlatan bakan, bu pasaportların Avrupa’daki bir firmadan temin edildiğini belirtti. Fakat, dünyada yaşanan çip kriziyle birlikte çipli pasaportları temin etmenin gittikçe zorlaştığını ifade eden Soylu, daha önceki tedarik edilen stoklarla bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için çaba gösterildiğini söyledi.

Bu açıklamaya göre Türkiye, Ağustos 2022 itibariyle kendi çipli e-Pasaportlarını ve e-Sürücü belgelerini kendi üretmeye başlayacak. Birçok güvenlik koduna sahip olan yeni pasaport, barındırdığı güvenlik özellikleri ve teknolojisiyle çok sayıda yeniliği bünyesinde barındırmaktadır. Bunun yanı sıra, 2016 yılı itibariyle kullanıma başlayan yeni sürücü belgelerinin de yenilenmesi söz konusu. Sürücü belgelerinin de yeniden tasarımının yapıldığını ifade eden Sn. Soylu, “Yeni e-Sürücü belgesi de temassız çip kullanılarak teknolojik yönden geliştirilmiş, güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkarılmıştır.” dedi. Bunun yanı sıra Bakan, sürücü belgelerinde “Turkey” yerine “Türkiye” ifadesinin yer alacağının altını çizdi. Bunun yanı sıra, eski nesil mavi kartlar yerine e-Mavi Kart uygulaması da yakında hayata geçmiş olacak.

yeni-e-pasaport

Eğer, yeni e-pasaport ve e-Sürücü belgesi hakkında sorularınız bulunuyorsa, yorumlar kısmından veya sizin için özel olarak hazırladığımız “Sorun Cevaplayalım” sayfamızdan bize iletebilirsiniz.

Ata Kurumsal

Potansiyel bir iş sözleşmesini yansıtan yukarıdaki şartlar yalnızca ek tartışmalar için bir temel olarak sunulmuştur ve yasal olarak bağlayıcı bir yükümlülüğü yoktur. Tüm tarafların dahil olduğu bir sözleşme son haliyle yazılı olarak yapılmadıkça yasal olarak bağlayıcı hiçbir yükümlülük oluşmayacak, olduğu ima edilmeyecek ya da olduğu sonucuna varılmayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu