Türkiye'de Yaşam

Türkiye’de Kaçak Durumda Bulunan Yabancılar Evlilik Yapabilir mi?

Yabancıların Türkiye’de yasal olarak evlenebilmeleri için gerekli şartların bulunması ve gerekli belgelerin tamamlanması gereklidir. Yabancı uyruklu kişiler Türkiye’de resmi evlilik yapmak istediklerinde kendilerinden birtakım belgeler istenmektedir. Eğer bir yabancı bir Türk vatandaşı ile resmi evlilik yapmak isterse Türkiye’nin herhangi bir yerinde bulunan evlendirme dairelerinden birine müstakbel eşi ile birlikte başvuru yapması gerekmektedir. Daha öncesinde yalnızca evlenecek tarafların kayıtlı olduğu bölgede bulunan evlendirme dairelerine başvuru yapılabilmekteydi. Ancak şimdi ülkenin herhangi bir yerinde bulunan evlendirme dairesine rahatlıkla başvuru yapılabilir. Evlendirme dairesine gitmeden önce yabancı uyruklu kişinin pasaportunun noter onaylı tercümesini, kendi ülkesinden veya konsolosluğundan alınabilecek legalize ya da apostil edilmiş doğum ve bekarlık belgesini, her iki taraf için aile hekimliğinden alınacak sağlık raporu ve 6 adet fotoğraf hazır edilmelidir. Hazırlanan bu belgeler ile birlikte evlendirme dairesine başvuru yapılabilir. Eğer hazırlanan belgelerde herhangi bir sorun yoksa nikah için gün alınabilir ve kolaylıkla resmi evlilik yapılabilir. Birçok evlendirme dairesi yabancılardan bu sıralanan belgelere ek olarak ya ikamet izni ya da vize süresi içinde olunmasını istiyor. Fakat yabancı kişinin ikamet izni yoksa veya vize süresi içinde değilse yine de diğer belgelerin hazır olması koşulu ile resmi evlilik yapılabilmektedir.

Eğer, Türkiye’de kaçak durumdaki yabancıların evlilik yapmaları hakkında sorularınız bulunuyorsa, yorumlar kısmından veya sizin için özel olarak hazırladığımız “Sorun Cevaplayalım” sayfamızdan bize iletebilirsiniz.

Ata Kurumsal

Potansiyel bir iş sözleşmesini yansıtan yukarıdaki şartlar yalnızca ek tartışmalar için bir temel olarak sunulmuştur ve yasal olarak bağlayıcı bir yükümlülüğü yoktur. Tüm tarafların dahil olduğu bir sözleşme son haliyle yazılı olarak yapılmadıkça yasal olarak bağlayıcı hiçbir yükümlülük oluşmayacak, olduğu ima edilmeyecek ya da olduğu sonucuna varılmayacaktır.

İlgili Makaleler

36 Yorum

  1. Şuanda bir Türkmenistanlıyla konuşmaktayım evlilik ile ilgili bazı kararlar aldık lakin pasaportunun vizesi geçmiş kaçak durumda bu durumda evlenmemiz mümkünmü

  2. Merhaba . Nişanlım güney koreli .3 ay vize muafiyeti var .ama benim ikametimin olduğu nikah dairesinde evlenebilir miyiz .nişanlısının ikamet izni yok .

    1. Merhaba, bu sorunun cevabı nikah kıyılan belediyeye göre değişiyor, lütfen bağlı bulunduğunuz belediyenin nikah dairesine giderek veya telefonla arayarak doğru bilgiyi en kesin yerden alın.

  3. Merhaba benim Afgan özbeği bir erkekle ilişkim var ondan hamileyim ve evlenmeyi düşünüyoruz kendisinin geçici kimliğinin süresi doldu ve kaçak bir şekilde yaşıyor onla nasıl evlenebilirim ?

  4. Merhaba, kız arkadaşım Rusya’dan 26.07.23 tarihinde yanıma geldi. 15 gün kalarak 09.08.23 tarihinde ülkesine döndü. Ardından 27.09.2023 tarihinde tekrar geldi. 18.11.2023 tarihinde yasal 2 ay kalma süresi bitmeden evlendik. Evli olmamız ile birlikte, oturma iznine başvuramadan vizesiz kalış süresi doldu. Resmen evliyiz ancak şuan kaçak pozisyona düştü. Tekrar ülkesine dönüp gelmesi gerekir mi? Ek olarak Gidip gelmesi gerekiyorsa, bugün itibariyle ilk girişinden itibaren 138 gün geçmiş, toplamda ise 90 gün Türkiye’de kalmış durumda. Kendisi dönmesi durumunda tekrar ne zaman Türkiye’ye dönüş yapabilecek ve ne kadar süre kazanabilecek.

    1. Merhaba, kendi ülkesinden Türk konsolosluğuna meşruhatlı vizeye başvurması durumunda resmi nikahınız olduğu rahatlıkla geri dönebilir ve aile ikamet izni alabilirsiniz.

  5. Merhaba, evleneceğim kadın Kırgız uyruklu yabancı, tüm evraklarımız hazır, yenilenmiş oturum izni kimliğini beklerken iptal edildi sınır dışı kararı alındı şu an dava açık sonucu beklerken, evlilik evraklarımızın süresi geçmeden evlenmek istiyoruz? Nasıl bir yol izleyelim sizce? Avukat yardımıyla tarih alıp resmi nikah yapmamız mümkün mü?

  6. merhabalar ben izmirde yaşamaktayım 35 yaşındayım tc vatandaşıyım özbekistanlı bir bayanla tanıştım evlilik düşünüyoruz kendisi 2 aylık ihlalde şuan oda istanbulda yaşamakta evlenebilmemiz için nasıl bir yol izlememiz gerekmektedir

  7. Dini nikahla eşim randevusu bitti Özbek kendisi çevirmede aldılar suan karakolda sabah göç idareye gönderilecek deport olmaması için resmi nikah yapabilme şansımız var mı????

  8. Merhaba Sayın Yetkili,
    Türk vatandaşı olarak ben nişanlım ile kendisi Tunus vatandaşı evlenmek istiyoruz fakat vizesi 3 aydır geçmiş durumda nasıl bir yol izlememiz gerek ve ne gibi ceza ile karşılaşabiliriz ?

    Şimdiden teşekkürler.

    1. Merhaba, oturma izni olmayan kaçak yabancılar ile Türkiye’de evlilik yapılamaz. Bu durumda sizin yabancı ile beraber Tunus a gitmeniz orada resmi nikah kıymanız ve ardından da yabancıya meşruhatlı vize alıp Türkiye’ye getirmeniz gerekmektedir.

  9. Merhaba benim babam azerbaycandan biriyle evlilik yaptı ve kadın 5 yıldır azerbaycana Giriş yapmamış ve oturma iznide yok nasıl oturma izni alabilir azerbaycana giderse Türkiyeye tekrar dönebilir mi nasıl bi yol izlememiz gerekiyor

    1. Merhaba, resmi nikah varsa yabancı kendi ülkesine gidecek çıkışta cezasını ödedikten sonra meşruhatlı vizeye başvurup tekrar giriş yapacak ardından aile ikamet iznine müracaat edilmesi gerekmektedir.

  10. Merhaba
    Ben 10 senedir turkiyedeyim kaçak yaşıyorum
    Türkmenistan vatandaşıyım
    Ben bir türk vatandaşı bayanla evlene bilirmiyim bu durumda

  11. Merhaba Batın bey. Turkmenistanliyim bir senelik vizem var ama Turkiyede ikamet günüm sayısı 15 gün daha önce iki kere giriş çıkış yaptım 15gunden fazla kalmadım,şu an memleketteyim ağustos ayında Türkiye giriş yapacağım benim bir şekilde uzatma oturma insanı kimlik veya normal kimlik almaya şansım var mı? Kaçak kalmak istemiyorum Yardımcı olursanız çok sevinirim

  12. Afrika uyruklu bir kadınla birlikteyim. 5 yaşında bir kız çocuğum var.

    Etiyopya uyruklu bir kadın normal turist vizesiyle Türkiye’ ye giriş yapmış daha sonra geri dönüş için ücreti olmadığından burada kaçak yollarla çalışmaya başladı. Burada çalıştığı yerlerden parasını alamadığı için ölüme terk edilmiş şekilde tanıdım. Daha sonra sahiplenerek sağlığına geri dönmesi için aylarca uğraştım ve başardım. Daha sonra aramızda oluşan sevgi durumundan dolayı evlenmeye karar verdim.

    Göçmen büroya başvurdum. Lakin vizesi dolduğundan kaçak durumuna düştüğünü söylediler. Türkiye de 5 yıl kalmasının ardından tekrar vatandaşlığa başvurabileceğini söylediler…
    Resmi olarak evlilik olmadan nasıl olacak dediğimde oluyor dediler…

    Sonra 2019 yılının 5 Ocak’ da Bursa da devlet Hastanesi’nde bir çocuk dünyaya getirdi. Doğum belgesini vermediler resmi evlilik olmadığı için. Yine göçmen büroya ve nüfus müdürlüğüne başvurdum ama sonuç alamadım. Şimdi çocuk 5 yaşında ve eşim dediğim kadın göçmen büronun dediği gibi 5 yılı geçti Türkiye de oluşu…

    Tekrar göçmen büroya başvurdum ama böyle birşey olmadığını söyledi… 5 yıl kaybetmenin verdiği psikolojik durumum beni yıprattı. Bu süre de pasaportunun da süresi bitti. Ve hala ne vatandaşlık, ne evlilik yapabiliyorum. Çocuk yetişti okul çağı geldi ama çocuğun kimliği bile yok…

    Kimse ne yapacağımı net bişey söylemiyor. O zaman ki tuttuğum avukat ise hiç birşey yapmadı. O da zaten pandemi de öldü gitti ve bana koca yüklü bir borç bıraktı.

    Şimdi size soruyorum. 6 yıldır Türkiye de yaşayan bir kadın var ve benimle yaşıyor. Hiçbir şekilde resmi evlilik yapamıyoruz. 5 yaşına geçmiş bir çocuk var ve kimliği yok. Yaşadığım bu buhran yüzünden psikolojik rahatsızlıklar yaşamaya başladım.

    Lütfen bana bu işi nasıl çözeceğimi söyleyin. Ömür boyu size çalışmayı kabul ediyorum. Gerçekten yoksa psikolojimi kaybettim. Çöktüm erken yaşlılık başladı… Lütfen çözüm odaklı yardımcı olun. Ne yapam sahte kimlik filan mı çıkaram ne yapayım ben…

    1. Merhaba, yaşamış olduğunuz mevcut durum için bizler de çok üzgünüz. Ancak mevzuat gereği Türkiye’de kaçak durumda bulunan yabancıların resmi evlilik yapması şuan için mümkün değildir. Çocuk için kimlik çıkarılması ve kayıt yapılması mümkün ancak evlilik konusu maalesef mümkün değildir. Çocuğun nüfusunuza kaydı ile ilgili 0539 939 36 89 WhatsApp hattımızdan destek alabilirsiniz.

  13. Merhaba nişanlım yabancı İstanbul’da yaşıyoruz.Nişanlımın vize süresi dolmuş bu yüzden gittiğimiz belediyeler kabul etmiyorlar yardımcı olabilir misiniz?

    1. Merhaba, konu ile ilgili detaylı bilgi almak için 0539 939 36 89 numaralı hattımızdan bilgi alabilirsiniz.

  14. Merhaba yabancıyım ve vize ihlalim var yani oturma izni aldım ve süresi bitmiş ancak bir Türk vatandaşıyla evlenmek istiyorum ama olmuyor yardımcı olur musunuz 🙏🏻

    1. Merhaba,

      Türkiye’de düzensiz göçmen olarak bulunan kişilerin evlilik yapması mümkündür. Gerekli evraklar avukatımız tarafından temin edilir ve en kısa sürede belediyeden evlilik yapılmak üzere nikah günü alınır. Konu ile ilgili ofisimize gelerek avukatımızdan ücretsiz görüş alabilirsiniz.

      1. Merhaba Avukat Bey,
        Bende yabanciyla evlilik yapmak istiyorum,maalesef ikametin devami iptal edildi,ayni Evi paylasiyorum,kendisi 6 senedir türkiyede,BU durumda ne yapabilirim.
        Cevap verirseniz sevinirim

        1. Merhaba, 2023 yılı başı itibarı ile oturma izni bulunmayan yabancıların evlilik yapması mümkün değildir.

    2. Merhaba düzensiz göçmen statüsünde bulunan kişilerin Türkiye’de evlilik yapması mümkündür. Avukatımıza vekaletname vermeniz halinde evlilik için ülkenize giriş – çıkış yapmanız gerekmez. Bütün işlemler avukatımız tarafından yapılıp evlilik yapılmak üzere belediyeden randevu alınır. Konu ile ilgili ofisimize gelerek avukatımızla ücretsiz görüşme sağlayabilirsiniz.

      1. bir Kazakistan bayanla imam nikahı kıldık resmi olarak evlenemiyoruz 3 aylık burada kalıp gidiyor ve tekrar yani bu şekilde gidip geliyor şu anda batman da kaliyorum şu anda çok uğraşmama rağmen vize oturum izni alamıyorum o da gelip gitmekten sıkıldı eşim burada farz edelim 3-4 sene Kaçak olarak kalırsa sonra bizim de evlenme durumumuz resmi olarak olursa evlenebilir miyiz

        1. Kaçak durumdaki yabancılar şu an Türkiye’de evlilik yapamamaktadırlar. Resmî nikah yapmadan ilgili yabancı Türkiye’de yasallaşamaz.

          1. Merhaba Türkmenistan vatandaşı arkadaşım Türkiye’de oturum ve çalışma izni alanadı. Bir yıldır kaçak durumunda resmi evlilik hangi durumda mümkün olur. Teşekkürker

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu