Aile Bireyleri Adına Uluslararası Koruma Başvurusu Yapılabilir mi?
Gerekli yasal prosedürlerin sağlandığı durumlarda Türkiye’de bulunan yabancılar uluslararası koruma başvurusu yapabilmektedir. Bunun yanı sıra, hakkında idari gözetim kararı alınmış ve geri gönderme merkezlerinde tutulan yabancıların da uluslararası koruma başvurusu hakları bulunmaktadır. Ailenizde bulunan yabancı ülke vatandaşlarının da sizinle aynı sebepten ötürü ülkeyi terk etmesi halinde, onlar adına uluslararası koruma başvurusunda yapabilmeniz yasal olarak mümkün olmaktadır. Ancak 18 yaş üzeri ve çekirdek ailenize dahil bireyler adına uluslararası koruma başvurusu yapabilmeniz için, bu kişilerden muvafakat alınması yasal bir zorunluluktur.
Bu muvafakat verilmeden önce, yetkililerin bu belgeyi imzalayacak kişileri başvurunun tüm olası sonuçları hakkında bilgilendirmesi gerekmektedir. Ek olarak, muvafakat verdikten sonra bile ayrı bir değerlendirme talebinde bulunma imkanınız bulunmaktadır. Fakat tüm bu taleplerin yazılı şekilde yapılması gereklidir. Bazı durumlarda Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yetkilileri, aile üyelerinin başvurularını ayrı şekilde de alabilmektedir. Eğer aile bireyleriniz adına uluslararası koruma başvurusu yapacaksanız mutlaka yetkililerden hukuki destek istemenizde fayda olacaktır. Alınan bu başvurular sonucunda yetkiler tarafından bu başvurular iki farklı usulde değerlendirilmektedir. Bu yazımızda uluslararası koruma başvurularının sonuçlanma süreleri hakkında tüm detayları bulabilirsiniz.
Eğer, Türkiye’de aile bireyleri adına uluslararası koruma başvurusu yapmak hakkında sorularınız bulunuyorsa, yorumlar kısmından veya sizin için özel olarak hazırladığımız “Sorun Cevaplayalım” sayfamızdan bize iletebilirsiniz.