Türkiye'de Yaşam

Türkiye’de Yaşayan Yabancılar Nasıl Boşanabilir?

Tıpkı evlilikte olduğu gibi, Türkiye’de yasal olarak evliliğin sonlanması yani boşanma da resmi yollarla olmaktadır. Buna göre, boşanmak isteyen çiftlerin mahkeme kararıyla boşanmaları gerekmektedir. Boşanma davaları bulunduğunuz şehirdeki yetkili mahkemede açılabilmektedir. Buna göre, Türkiye’de yasal olarak bulunan evli yabancılar, eğer boşanma kararları bulunuyorsa, tıpkı Türk vatandaşları gibi boşanmak için mahkemelere başvuru yapabilirler.

Bunun yanı sıra, mahkeme süreçlerinde yasal danışman olarak bir avukat ile çalışmanız gerekmektedir. Süreç hakkında detaylı bilgileri, aklınızda kalan soruları ve diğer noktaları süreç boyunca avukatınıza danışma hakkınız bulunmaktadır. Eğer özel bir avukat ile anlaşırsanız, kendisine yasal danışmanlık ücretlerini ve dava giderlerine ait ödemelerini yapmanız gerektiğini hatırlatmakta fayda görüyoruz. Eğer maddi gücünüz bulunmuyorsa, bulunduğunuz şehirdeki baroya müracaat ederek yasal destek talebinde bulunma hakkınız bulunmakta. Barolar şehirlerde avukatların bağlı olduğu meslek kuruluşlarına verilen isimdir. Adli Yardım Bürosu olarak isimlendirilen büroya başvurarak, maddi durumunuzun hukuki giderleri karşılayamayacağına dair belgelerinizi sunabilirsiniz. Bunun sonucunda, eğer başvurunuz olumlu sonuçlanırsa yasal danışmanlık ve mahkeme masraflarınızın baro tarafından karşılanmasını sağlayabilirsiniz.

Eğer, evli yabancıların Türkiye’de boşanmaları hakkında sorularınız bulunuyorsa, yorumlar kısmından veya sizin için özel olarak hazırladığımız “Sorun Cevaplayalım” sayfamızdan bize iletebilirsiniz.

Ata Kurumsal

Potansiyel bir iş sözleşmesini yansıtan yukarıdaki şartlar yalnızca ek tartışmalar için bir temel olarak sunulmuştur ve yasal olarak bağlayıcı bir yükümlülüğü yoktur. Tüm tarafların dahil olduğu bir sözleşme son haliyle yazılı olarak yapılmadıkça yasal olarak bağlayıcı hiçbir yükümlülük oluşmayacak, olduğu ima edilmeyecek ya da olduğu sonucuna varılmayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu