Türkiye'de Yaşam

Türkçe Öğrenmek İsteyenlere Özel Mobil Uygulamalar

Yüzü dünyaya dönük olan ve sürekli dünya ülkeleriyle etkileşim halinde bulunan Türkiye, gerek turistik amaçla, gerek eğitim amacıyla, gerekse de iş, yerleşme, sağlık ve daha birçok farklı amaçla Türkiye’de bulunan yabancı uyruklu kişileri misafir etmektedir.

Türkiye’nin özellikle büyük şehirlerinde İngilizce konuşarak anlaşabilir ve her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Ancak bir ülkenin dilini bilmek, aynı zamanda kültürü ve yaşayışı hakkında bilgi de edinmektir. Bu yüzden de gidilen ülkelerin az da olsa dilini öğrenmek ve bunun için pratik yapmak gerekir.

 

Türkçe öğrenirken karşılaşabilecek sorunlar

 

Günümüzde mobil uygulamalar sayesinde bir dili öğrenmek, en azından konuşma pratiği kazanmak oldukça kolay oluyor. Her zaman her yerde öğrenme metoduyla Türkçe öğrenmeyi sağlayacak mobil uygulamalar ise Anroid marketten ve İOS üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Türkçe Öğretimi

Hasan Keremoğlu tarafından yazılımı gerçekleştirilen Türkçe Öğretimi uygulaması Türkçe öğrenmede en başarılı uygulamalardan biri. Birçok farklı makaleyi ve materyali bir arada sunan web sitesinin mobil uygulaması olan Türkçe Öğretimi kolay kullanımı, ücretsiz olması ve farklı öğrenme metotlarını bir arada bulundurması bakımından başarılı bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.

Yunus Emre Enstitüsü

Türkçe’yi dünyada etkin bir dil konumuna getirmek için çalışmalarda bulunan ve bu yolda önemli aşamalar kat eden Yunus Emre Enstitüsü resmi internet sayfası üzerinden yayınladığı tüm dersleri mobil uygulama üzerinden de yayınlayarak herkesin rahatça erişimini sağlıyor. Uygulama sayesinde enstitüde olan etkinlikler, dersler ve seminerlerden de haberdar olabiliyorsunuz.

Merhaba Umut

Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacılar için Turkcell tarafından geliştirilen Merhaba Umut uygulaması temel dil ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hazırlanmıştır. Arapça alfabe olan uygulamada günlük hayatta kullanılan Türkçe terimler, acil durum numaraları, önemli bilgiler gibi Türkiye ile alakalı birçok bilgi bulunmakta ve Türkçe konuşma diline yönelik pratik çalışmalar yer almaktadır.

Duolingo

Son zamanların en iyi dil öğrenme programı olarak kabul edilen Duolingo uygulaması 23 farklı dilde eğitim veriyor. Bu dillerden biri de Türkçe oluyor. Telaffuz, yazım ve konuşma pratiği üzerine kademeli bir eğitim yöntemi oluşturan Duolingo eğlenceli oyunlar, yarışmalar ve aktivitelerle Türkçe öğrenme imkanı  sunan ücretsiz bir uygulamadır.

Busuu

Temel düzeyde ve ileri düzeyde olmak üzere farklı Türkçe eğitim programlarına sahip olan Busuu dünyadaki sayılı ve ödüllü mobil uygulamalardan biridir. Busuu kolay kullanımı, kullanıcı dostu ara yüzü ve basit ders anlatım teknikleriyle Türkçe öğrenmek isteyenler için en doğru mobil uygulamalardan biri oluyor.

Mondly Türkçe

İngilizce üzerinden Türkçe öğrenmek isteyenler için harika bir seçenek olan Mondly; hem yazarak, hem konuşarak hem de kelime ezberleyerek Türkçe öğreten bir eğitim sistemi oluşturuyor. Resimli ve sesli anlatımlarla akılda kalıcılığı arttırıyor ve gün içerisinde çok işe yarayacak kelime ve cümle kalıplarına öncelik veriyor.

Türkçe Öğrenme 6000 Kelime

Adından da anlaşılacağa üzere bu mobil uygulama kelime öğrenme üzerine tasarlanmıştır. 6000 Türkçe kelimeyi belli bir süre içerisinde öğretmeyi planlayan uygulamada Türkçe’de en çok konuşulan kelimeler seçilmiş. Ayrıca kelimeler görsel ve işitsel materyallerle beslenerek akılda kalıcılığı arttırılmış. Çağrışım yoluyla birçok kelime ve cümle kalıbı bu mobil uygulama sayesinde kolayca öğrenilebiliyor.

Türkçe Kelime Oyunu

Türkçe öğreten mobil uygulamalar kadar etkili olacak ve her pratik yapmanızı sağlayacak bir diğer uygulama ise Türkçe kelime oyunu oluyor. Eğlenerek öğrenme metodu sunan uygulama birçok eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimelerin kavranmasın, atasözü, deyim ve tamlamaların daha kolay anlaşılmasını sağlıyor. Türkçe kelime öğrenme ve pratik yapmak için de iyi bir yöntem karşımıza çıkıyor.

Av. Batın Yılmaz

Potansiyel bir iş sözleşmesini yansıtan yukarıdaki şartlar yalnızca ek tartışmalar için bir temel olarak sunulmuştur ve yasal olarak bağlayıcı bir yükümlülüğü yoktur. Tüm tarafların dahil olduğu bir sözleşme son haliyle yazılı olarak yapılmadıkça yasal olarak bağlayıcı hiçbir yükümlülük oluşmayacak, olduğu ima edilmeyecek ya da olduğu sonucuna varılmayacaktır.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu