Oturma İzni

Türkiye’de Açıköğretim Fakültesi’nde Okuyan Öğrenciler Öğrenci İkamet İzni Alabilir mi?

Kural olarak, Türkiye’de bir yükseköğretim kurumunda öğrenim görecek yabancı uyruklu öğrenciler ile aile ikamet izni olmadığı halde ilk ve orta derecede öğrenim görecek yabancı uyruklu öğrenciler ikamet izni alabilir. Öğrenci ikamet izni; Türkiye’de bir yüksek öğretim kurumunda ön lisans, lisans ve ya doktora eğitimi görecekseniz öğrenime başlama tarihinden itibaren öğrenim programınızın tamamını kapsayacak şekilde düzenlenir. Bu öğrenci ikamet izni uygulaması, sadece örgün olarak Türkiye’de eğitim alacak kişilere verilmekte olup, Açıköğretim fakültelerinde eğitim almak isteyen öğrenciler için verilmemektedir. Eğer bir yabancı geçerli bir ikamet iznine sahipse, Türkiye’de açıköğretim fakültelerine kayıt olarak eğitim alabilir fakat öğrenci ikamet izni alamaz. Öğrenci ikamet izni için örgün bir lisans veya lisansüstü bir programa kayıtlı olunması gerekmektedir.

Öğrenci ikamet izinleri başvurusu diğer ikamet izni başvurularında olduğu gibi e-ikamet sistemi üzerinden yapılmaktadır. Göç İdaresine ilk kez öğrenci ikamet izni başvurusu yaptıktan sonra size randevu verilecektir. Randevu gününde öğrenci ikamet izni gerekli belgeleri eksiksiz hazırlayarak pasaport veya pasaport yerine geçen bir belge ile Göç İdaresindeki randevunuza gitmelisiniz. Ayrıca, öğrenci ikamet izni alacak kişilerin geçerli bir sağlık sigortasını 3 ay içerisinde yaptırmaları gerekir.

Öğrenci oturma izni gereken belgeler nelerdir?

1. Türkiye’de bir yükseköğretim kurumunda eğitim göreceğinize dair bir belge,

2. Bakım ve masraflarınızın karşılanacağına dair belgeye,

3. İlk ve orta derecede öğrenim görecek öğrenciler için velinin ve ya yasal temsilcinin muvafakati,

gerekli olan belgeler arasındadır. Ek olarak, ülkede kalacağınız adres bilgilerinizi kanıtlayan belgeyi dosyanıza eklemelisiniz.

Eğer, Türkiye’de açıköğretim fakültesinde eğitim almak isteyen yabancıların ikamet izinleri hakkında sorularınız bulunuyorsa, yorumlar kısmından veya sizin için özel olarak hazırladığımız “Sorun Cevaplayalım” sayfamızdan bize iletebilirsiniz.

Av. Batın Yılmaz

Potansiyel bir iş sözleşmesini yansıtan yukarıdaki şartlar yalnızca ek tartışmalar için bir temel olarak sunulmuştur ve yasal olarak bağlayıcı bir yükümlülüğü yoktur. Tüm tarafların dahil olduğu bir sözleşme son haliyle yazılı olarak yapılmadıkça yasal olarak bağlayıcı hiçbir yükümlülük oluşmayacak, olduğu ima edilmeyecek ya da olduğu sonucuna varılmayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu