Oturma İzni

Türkiye’den Çıkış Yapmadan Vize İhlali Cezamı Ödeyebilir miyim?

Öncelikle bilinmesi gerekiyor ki, Türkiye’de geçerli bir vizesi veya ikamet izni bulunmayan yabancılara vize ihlali cezası ve akabinde sınır dışı uygulanabilmektedir. Vize ihlali cezası iki farklı şekilde uygulanır. Eğer bir yabancı ülkeye yasal olmayan yollar ile giriş yapmışsa ve bu durum İl Göç İdaresi tarafından tespit edilmişse kişi sınır dışı edilecektir ve hakkında ülkeye giriş yasağı verilecektir. Ayrıca bu kişilerin çıkış yaparken idari para cezası da ödemeleri gerekmektedir. Bu vize ihlali sonucu ortaya çıkan idari para cezasını Türkiye’den çıkış yaparken ödemelisiniz ve ülkeden çıkış yapmalısınız. Tekrar giriş yapabilmek için geçerli bir vizenizin olması zorunludur. Yani, Türkiye’de zaten halihazırda bir vize ihlali yaptığınız için ortaya çıkan bu para cezasını Türkiye’de ödeyerek tekrar ülkede kalma hakkınız bulunmuyor.

Ülkeye yasal yollarla giriş yapmalarına rağmen vize ihlali cezası durumunu yaşayan pek çok yabancı mevcuttur. Vize alarak ülkeye giren fakat vize süresi dolmasına rağmen ülkeden çıkış yapmayan yabancı kişi vize ihlali cezası ödemek zorunda kalacaktır. Ayrıca bu kişiler için belirli bir süre için ülkeye giriş yasağı kararı verilmesi de söz konusu olacaktır. Bu durumda kişinin ülkeye tekrar giriş yapabilmesi için giriş yasağının kaldırılması adına işlem yapması gerekecektir. Vize ihlalinden kaynaklı cezanın ülkeden çıkarken ödenmesi gerekmektedir. Ceza ödenmeden çıkış yapılması durumunda bu kişiler için 5 yıl süreyle Türkiye’ye giriş yasağı kararı verilecektir.

Eğer, yabancıların Türkiye’den çıkış yapmadan vize ihlali cezalarını ödemeleri hakkında sorularınız bulunuyorsa, yorumlar kısmından veya sizin için özel olarak hazırladığımız “Sorun Cevaplayalım” sayfamızdan bize iletebilirsiniz.

Av. Batın Yılmaz

Potansiyel bir iş sözleşmesini yansıtan yukarıdaki şartlar yalnızca ek tartışmalar için bir temel olarak sunulmuştur ve yasal olarak bağlayıcı bir yükümlülüğü yoktur. Tüm tarafların dahil olduğu bir sözleşme son haliyle yazılı olarak yapılmadıkça yasal olarak bağlayıcı hiçbir yükümlülük oluşmayacak, olduğu ima edilmeyecek ya da olduğu sonucuna varılmayacaktır.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Merhaba! Öğenci ikamet tezkerem süresini zamanında uzatamadım ve 2 ay ihlal yaptım. İhlal cezasını ödeyerek Türkiyeden çıkış yapmadan ikamet tezkere süresini uzatabilir miyim?

  2. Hocam yasal bir vize ile 1 yıldır arakdasim benim yanımda misafir ve 3 aydır maddi sebeplerden alamadı ve bu ay almak için başvuru yapılacak ülkeden çıkmadan sadece geçen 3 ayı ödeyip tekrar başvuru yapabirmi ? Teşekkürler

    1. Merhaba, çıkış-giriş yapmadan ve aldığınız ceza kadar yurt dışında kalmadan oturma veya çalışma izni alamazsınız.

      Sitemiz içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin. https://g.page/r/CT9i2JXthUlOEAI/review

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu