Türkiye’ye Giriş Yasağı Sorgulama Nasıl Yapılır?
Türkiye’ye seyahat eden yabancılar için en çok bilinmesi gereken konuların başında Türkiye’ye giriş yasağı kararı olup olmadığı geliyor. Yabancıların, haklarında Türkiye’ye giriş yasağı kararı olup olmadığını öğrenebilmeleri için Türkiye’ye girişte veya öncesinde sorgulama yapmaları gerekmektedir. Türkiye’ye giriş yasağı sorgulama nasıl yapılır ve hangi hallerde yabancılar hakkında giriş yasağı kararı verilir gibi soruların yanıtlarını bu yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Yabancılara Türkiye’ye giriş yasağı, yasal olarak belirtilen Türkiye’de kalış süresinin ihlal edilmesi durumunda uygulanmaktadır. İkamet İzni, Çalışma İzni, Vize Süresi veya Vize Muafiyet süresinin aşılmasıyla birlikte Türkiye’de kalan yabancılar kaçak durumuna düşmekte ve aşılan sürenin miktarına bağlı olarak kişilerin haklarında Türkiye’ye giriş yasağı kararı verilebilmektedir. Diğer yandan, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ihtiyaç duyulması durumunda yurt dışında olmasına karşın kamu düzeni, kamu güvenliği ya da kamu sağlığı çerçevesinde mahzur bulunan yabancıların Türkiye’ye girişini yasaklama hakkına sahiptir.
Türkiye’ye Giriş Yasağı ve Tahdit Kodları
Yabancılar Türkiye’ye giriş yaparken gerekli yükümlülüklere ve kurallara bağlı olmakla birlikte Türkiye’de geçirdikleri süre boyunca bazı ihlallerde bulunarak sınır dışı edilebilmektedirler. Türkiye’den sınır dışı edilen yabancıların ihlal nedenlerine bağlı olarak tahdit kodu adıyla sınır dışı edilme niteliği belirlenmekte ve sicillerine işlenmektedir. Sınır dışı edilen yabancılar hakkında ihlalin niteliğine bağlı olarak 5 aydan 5 yıla kadar ya da bazı hallerde ise süresiz olarak Türkiye’ye giriş yasağı uygulanmaktadır. Türkiye’ye tekrar giriş yasağı ile ilgili olan tahdit kodları ve nitelikleri aşağıda sıralanmıştır.
V-69: Oturma izni iptal edilen yabancılar
V-71: Adreste bulunamayan yabancılar
V-70: Sahte evlilik yapan yabancılar
V-77: Ahıska Türkü uyruklu olmadığı halde bu şekilde başvuruda bulunan yabancılar
V-84: 10 gün içerisinde ikamet izni almak koşuluna bağlı olarak giriş yapan yabancılar
G-78: Bulaşıcı hastalık taşıyan yabancılar
G-87: Genel güvenlik açısından tehlike arz etmekte olan yabancılar
Ç-113: Türkiye’ye yasa dışı giriş ve çıkış yapan yabancılar
Ç-114: Hakkında adli işlem yapılan yabancılar
Ç-115: Ceza İnfaz Kurumundan tahliye olan yabancılar
Ç-116: Genel ahlak ile kamu sağlığını tehlikeye atan yabancılar
Ç-117: Kaçak çalışan yabancılar
Ç-118: Oturma izni iptal edilen yabancılar
Ç-119: Kaçak çalışan yabancıların, hakkındaki para cezasını ödememesi durumu
Ç-120: Yabancıların vize ya da ikamet ihlalinden kaynaklanan para cezasının ödenmemesi durumu
Ç-135: Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’na aykırı davranan yabancılar
Ç-136: Seyahat masraflarını ödemeyen yabancılar
Ç-137: Terke davet edilen yabancılar
Ç-138: INAD yolcu / Inadmissible Passenger)
Ç-141: Türkiye’ye girişi bakanlık iznine tabi olan yabancılar
K: Kaçakçılıktan aranan yabancılar
N-99: Interpol kodu
O-100: Semti meçhul ve yurda girişi yasaklı sığınmacılar
N-82: İstihzan kodu / Girişi öz izine bağlı olan yabancılar
Türkiye’ye Giriş Yasağı Hangi Hallerde Uygulanır?
Yabancılar yasal olarak Türkiye’de kalmaları gereken vize ya da oturma izni gibi sürelerini aştıkları hallerde Türkiye’ye giriş yasağı ile karşılaşabilmektedir. Tanınan süreyi 3 aya kadar aşmış olmasına rağmen kendi istekleri ile sınır kapılarından çıkış yapmak isteyen ve idari para cezasını ödeyen yabancılar ve 3 aya kadar gün ihlali yapmış olup, haklarında sınır dışı kararı alınan ve bu süre içerisinde çıkış yapmak için sınır kapılarına giderek idari para cezalarını ödeyen yabancılar hakkında Türkiye’ye giriş yasağı uygulanmazken 3 aydan daha fazla süre aşımı yapmış olan ve kendi istekleri ile ülkeden ayrılmak üzere sınır kapılarına giden ve idari para cezalarını ödeyen yabancılara ise 1 ay ile 5 yıl arasında Türkiye’ye giriş yasağı uygulanmaktadır.
Türkiye’ye Giriş Yasağı Sorgulama Nasıl Yapılır?
Haklarında Türkiye’ye giriş yasağı kararı verilen yabancılara ilgili karar, Türkiye’ye giriş yapmak üzere geldiklerinde sınır kapılarındaki yetkili kurum tarafından bildirilmektedir. Türkiye’de kalmaya devam ederken ülkeden sınır dışı edilen yabancılar hakkındaki Türkiye’ye giriş yasağı kararı ise bulundukları şehrin valilikleri tarafından bildirilmektedir. Söz konusu bildiri ya da tebligat ile Türkiye’ye girişi yasaklanan yabancılara karara itiraz için bir yol haritası ve karara ilişkin diğer hak ve yükümlülükler açıklanmaktadır. Özet olarak, yabancıların Türkiye’ye giriş yasağı sorgulaması yapabilmek için sınır kapılarına, kendi ülkelerindeki Türkiye büyükelçiliklerine veya konsolosluklara başvurmaları gerekmektedir.
Selam ben Özbekistan vatandaşıyım ve istanbula devamli gelip gidiyorum
10 Nisan 2024 gine giriş yaptim , pasaport kontrola geçmek için sıra beklerken polisler gelip pasapotumu istedi ve kabul edilmeyen yolçular odasindan 6458 15-1c maddesi olarak ulkeme geri gönderdiler
Bu durumda ne yapmaliyim
İstanbula geri gelebilecekmiyim?
merhabalar ben suryeli yim ve deport islem yapldi fakat kagita kendi istiymle gitmek istiyourm
su an lubnanda yim ve lubnanli yim iki passaportum var yani
tekrar turkye gelsim sikinti olur mu sizice yada bi yolu var mi lubnali gire bilmem icin
tesekurler
Selam Aleykum 16.12.2023 de ben ailemle hava limanında 3 aylık depor oldum cezani ödemedim. 16.03.2024 de biz gele bilirmiyiz cezani ödesek? 90 günden sonra 10 15 gün fazla kalmışdık.
Merhaba , Türkiyeyye giriş yasağımın olup olmadığını nasıl öğrene bilirim ?
Merhaba, Türkiye konsolosluğuna vize başvurusu yaparak öğrenebilirsiniz.
Merhaba konsuluk sadece Turkiyada ogrenabilirsin koc idaresindan dedi
Konsolosluğa vize başvurusunda bulundunuz mu? Vize verdilerse Türkiye’ye giriş yapabilirsiniz.
Merhaba benim turistlik ikamatim ret etmiş,sonra bir daga,vermedi ve fazla kaldım için sebepo bire sene giriş yasağım vardır. Şimdi 4 ay geçti de iki keteogrenci vize istedim (ben resmi yüksek lisans belgerem de var yani gerçek öğrenciyim.) Ama konsülustu tehrande iki kere ret etmiş vizalerimi. Ben ne yapoyorum univrsite de kayeb ediyorum. Lutfan bana bilgi verirmison bu yasağı kaldırma için ? teşekkürler
Merhaba, okul devam belgeniz varsa meşruhatlı vizeye başvurmanızı öneririz.
Merhaba Deport olmuştum deport’un sırası kaç gün kaldığını nereden öğrenebilirim
Merhaba ben istanbulda kalıyorum faslı bir kadınla evlilik için 16 şubatta türkiyeye geldi fakat oturum izni red verildi 26 haziranda resmî nikah yaptık tekrar Aile oturum izni başvuru yaptık 90 gün süre bittiği için tekrar red verdi herhangi bir dış ülkeye giriş çıkış yapması gerekiyormuş eşim Türkiye’de kaçak kalış para cezasını ödememiz gerekiyormuş gürcistana aynı gün içinde giriş çıkış yapabilirmiyiz
Eşime türkiyeye giriş yasağı olurmu bilgi verebilirmisiniz
Merhaba, 10 günün üzerinde vize ihlali yapan yabancılar için deport kararı uygulanır, böyle bir durumda yabancının kendi ülkesine çıkış yapması ve Türk büyükelçiliği üzerinden resmi nikah evrakları ile beraber meşruhatlı vize alarak Türkiye’ye giriş yapması gerekmektedir.
Merhaba, giriş yasağın Kaç ay kaldı nasıl öğrenebilirim?
Merhaba. Kendi ülkenizdeki Türk konsolosluğu üzerinden pasaport numaranız ile sorgulatabilirsiniz.
Merhabalar ben türkiyeden çıkış yaparken ceza ödeyip çıkmıştım tekrar 3 ayı doldurmadan girdim 5 gün erken geldin diye geri gönderdiler şimdi 1 ay oldu tekrar giriş yapa bilir miyim
Merhaba, tahdit koduyla birlikte daha fazla süreli giriş yasağı uygulanmış olabilir. İl Göç İdaresi ya da Havalimanı bürolarından sorgu yapmanızda fayda var.
Merhaba ben tukeyeden 3 sene yasagim var (ikamet izini ipatli) ayni halde turkeyden universite online sekilde okuyorum yasagimi nasil kaldirabilirim.
Merhaba, giriş yasağınızın kaldırılması için idare mahkemesine dava açılması gerekmektedir. Daha detaylı bilgiye 0539 939 36 89 numaramızdan ulaşabilirsiniz.
Merhaba.
5 yıl giriş yasağı ve 1.200 dollar para ceza aldım. 5 sene geçti, para cezası da kalkmışmıdır yoksa yeniden girişte ödemelimiyim?
Merhaba, girişte para cezasının ödenmesi gerekmektedir.
Merhaba, Almanya’da iltica kampında kalıyorum. Ama dilekçe vermediği için burada mülteci görünmüyorum. Geri dönmek istiyorum bunun geçici pasaport yeterlimi yabancılar dairesinden sınır ćıkış belgesi gerekli dediler bu doğru mu? Lütfen şuraya sor gibilerinde cevap vermeyin çünkü herkes öyle yapıyor
Merhaba, Almanya kanunları hakkında bilgimiz olmadığı için maalesef ki sorunuza cevap veremiyoruz.
merhaba ben 6/8/2023İkamet iznim bitmiş tekrar başvuru yaptım 11. ay Red aldım avukat tuttum dava açtım3/5/2024 Mahkeme sonucu olumsuz sonuçlanmış şimdi giriş çıkış yapmam gerekiyor yasa veriyorlar mı bana?
Merhaba. Benim ikamet izni başvurum reddilmişti. Tebliğ tarihinden 15 gün sonra çıkış yaptım Türkiyeden. 10 günü geçirdiğim için para cezası ve 1 yıl ülkeye giriş yasağı verdiler. Para cezamı ödedim. Fakat bu 1 yıl giriş yasağı kalkma ihtimali var mı, bunun için neler yapılabilir. Teşekkürler.
Merhaba, giriş yasağının kaldırılması için kararı veren yer idare mahkemesine başvuru yapabilirsiniz. Açacak olduğunuz davanın sonuçlanma süresi yaklaşık 1 yıl olduğu için dava açmanızda menfaatiniz bulunmamaktadır.
Merhaba benım ablam 2 yaşında öğlu ile 2018 Eylül ayında Türkiye ye giriş yaptılar cocuğun doğum belgesi apostl olmadığı için ikamet izni yapamadık ve Özbekıstana geri dönmek xorunda kaldılar kalma surecleri bir ayi aşdiği için ablam ve 2 yaşlı yeğenim 5 sene deport ettıler şimdi gelmek istiyorlar ikisinin deportunu nasıl ve nerden kaldırabilirim lutfen cevab?
Merhaba,
Giriş yasağı kaldırma işlemlerinin kısa süre içinde çözülmesi mümkün değildir. Kişinin eşi ya da çocukları Türk vatandaşı ise meşruhatlı vize alarak Türkiye’ye giriş yapabilir. Meşruhatlı vize olmadan giriş yapabilmek için ya 5 yıllık sürenin bitmesi beklenmeli ya da giriş yasağının kaldırılması talebiyle dava açılmalıdır. Detaylı bilgi için ofisimize gelerek avukatımızla ücretsiz görüşme sağlayabilirsiniz.
Ben ve ailem 2015yılında türkiyeden çıkış yaptık
Ondan sonra bu 7 yılda 2 kez giriş yapmak istedik
Biri 2016 sonraki defa 2022 yılında
birinci defa hepimiz giriş yapamadık ikinci kez babamın yasağı kalkmış dediler benim ve kardeşlerim kalkmamıştı.
Şimdi nerden anyalabiliriz bizimkiler ne zaman yasağımız kalkacak yada kalktı mı kalkmadı mı???
Yemin ederim bıktık ya her defasında bir sürü para harcıyacağız, kaç saat uçaktayız havalımanında iniyoruz, giremiyoruz geri dönmek zorunda kalıyoruz.
Lütfen yardımcı olurmusunuz??
Oturma izinim olmadan bi sene sekizay gezdim yani kaçak kaldım sonra rusyeye çıkış yaptım tekrar Türkiye’ye dönmek istiyorum ceza paramı ödememişdim tekrar giriş yapabilirmiyyim. Önceden teşekkürler
Merhaba, maalesef hayır, kaçak kaldığınız sürenin karşılığında GÖÇ idaresincce belirlenen süre kadar Türkiye’ye giriş yapamasınız.
Merhaba. Ben 3 sene ikamet izini aldım. Son uzatma başvurusu ret edildi. Ve 2,5 sene kaçak kaldım. Hiç yakalanmadim ve ceza parasini ödeyerek çikiş yaptım. 2 sene giriş yasagim var. Ve Şuan Rusiyada.37 yaşımda. Türkiye nasıl giriş yapabilirim
Merhaba, giriş yasağınız bitmeden maalesef ki Türkiye’ye giriş yapamazsınız.
Ben nesil oturma izni alabilirim
Merhaba, Türkiye’de yasal bir adrese sahip olursanız, daha önceden de herhangi bir vize veya ikamet ihlali yapmadıysanız rahatlıkla oturma izni alabilirsiniz. Yasal adres için bir tapu veya kira sözleşmesi yeterlidir, dilerseniz hizmetlerimizden faydalanarak eksiksiz başvurunuzu yapabilir, ikamet izni almanızı sağlayabiliriz.
Sitemiz içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin. https://g.page/r/CT9i2JXthUlOEAI/review