Oturma İzni

V-137 Tahdit Kodu Nedir? Kimlere Uygulanır?

Öncelikle hatırlatmakta fayda var, her yıl milyonlarca farklı yabancı, çeşitli amaçlar için Türkiye’ye seyahat etmektedir. Yabancı vatandaşlar, ülkeye girerken gerekli özeni göstermekte ancak daha sonrasında ise vizelerinin, oturma veya çalışma izinlerinin süresinin bitmesi veya iptal olmasından dolayı sınır dışı edilmektedirler. Sınır dışı edilirken sınır dışı edilme nedenlerine bağlı olarak sicillerine tahdit kodu işlenebilmekte ve bu kod sebebiyle 1 aydan ile 5 yıla kadar olabilecek bir sürede bazı durumlarda ise süresiz bir şekilde tekrardan Türkiye Cumhuriyeti’ne girişleri engellenmektedir.Tahdit kodlarının konuluş sebepleri birbirinden farklılık göstermektedir. Yapılan eylemin önemine bağlı olarak da tahdit süresi değişiklik göstermektedir.

V-137 tahdit kodu, bilgi amaçlı konulan bir koddur. Türkiye’de  bulunan yabancı uyruklu kişinin sınır dışı edilmesini gerektiren bir fil gerçekleştirmesi durumunda hakkında verilen sınır dışı kararıdır. Eğer hakkında sınır dışı verilen yabancı uyruklu kişi belirli bir süre içinde bu karara itiraz etmezse yani bu karara karşılık olarak iptal davası açmaz ise hakkında verilen sınır dışı kararı hüküm doğurmaya başlar ve yabancı uyruklu kişi Türkiye’den sınır dışı edilerek gönderilir. Örnek ile açıklamak gerekirse; bir yabancının vize ihlali Göç idaresi tarafından tespit edildi. Yabancıya Türkiye’yi terk etmesi adına tebligat evrağı verildi. Bu işlemlerden sonra yabancıya V-137 kodu koyulur ve bu çıkışı tebliğ edilen yabancı demektir. Eğer bu karara uyulur ise herhangi bir sorun oluşmaz fakat eğer uyulmaz ise idari para cezası ve giriş yasağı uygulanır. Bu giriş yasağının süresi 5 yıldır.

Eğer, V-137 tahdit kodu hakkında sorularınız bulunuyorsa, yorumlar kısmından veya sizin için özel olarak hazırladığımız “Sorun Cevaplayalım” sayfamızdan bize iletebilirsiniz.

Av. Batın Yılmaz

Potansiyel bir iş sözleşmesini yansıtan yukarıdaki şartlar yalnızca ek tartışmalar için bir temel olarak sunulmuştur ve yasal olarak bağlayıcı bir yükümlülüğü yoktur. Tüm tarafların dahil olduğu bir sözleşme son haliyle yazılı olarak yapılmadıkça yasal olarak bağlayıcı hiçbir yükümlülük oluşmayacak, olduğu ima edilmeyecek ya da olduğu sonucuna varılmayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu