Oturma İzni

Gönüllü Geri Dönüş Nedir? Kimler Başvurabilir?

İdari gözetim altında tutulan yabancıların uluslararası koruma başvurusu yapma haklarının yanı sıra gönüllü geri dönüş yapma hakları da bulunmaktadır. Hakkınızda alınmış bir idari gözetim kararı varsa ve geri dönüşünüzde bazı olumsuz durumlarla karşılaşacak olsanız bile, daha önce yasal olarak ikamet ettiğiniz veya vatandaşı olduğunuz ülkeye gönüllü olarak geri dönme talebinde bulunabilir, bu isteğinizi Göç İdaresi yetkilileriyle paylaşabilirsiniz. Kararınız sizin kendi geleceğiniz açısından bağlayıcı olacağı ve geri dönülmeyecek şekilde sonuçlar üretebileceğinden dolayı tüm kriterleri göz önünde bulundurarak karar vermenizi önermekteyiz. Ayrıca, gönüllü geri dönüş talebinizi iletmeniz için belirli bir süre kısıtı bulunmuyor.

Türkiye Cumhuriyeti Yasalar uyarınca gönüllü geri dönüşü gerçekleştirebilmeniz için size ayni ya da nakdi destek sağlanabilmektedir. Fakat bu desteklerin tamamlanması ve yasal prosedürlerin yerine getirilmesi aşamalarının belirli bir süre alacağını göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Kendinize ait yasal ve geçerli kimlik veya pasaportunuzun bulunması bu süreci bir miktar hızlandıracaktır. Gönüllü geri dönüş başvurularında, ikamet ettiğiniz ya da vatandaşı olduğunuz ülkeye dönmeniz halinde doğabilecek olumsuz durumları da göze almanız ve başvurunuzu bu doğrultuda iyi düşünerek yapmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra, eğer yeterli seviyede Türkçe bilmiyor veya kendinizi ifade edemiyorsanız, tıpkı uluslararası koruma başvurularında olduğu gibi gönüllü geri dönüş için de tercüman talep etme hakkınız bulunuyor.

Eğer, Türkiye’de gönüllü geri dönüş başvuruları hakkında sorularınız bulunuyorsa, yorumlar kısmından veya sizin için özel olarak hazırladığımız “Sorun Cevaplayalım” sayfamızdan bize iletebilirsiniz.

 

Av. Batın Yılmaz

Potansiyel bir iş sözleşmesini yansıtan yukarıdaki şartlar yalnızca ek tartışmalar için bir temel olarak sunulmuştur ve yasal olarak bağlayıcı bir yükümlülüğü yoktur. Tüm tarafların dahil olduğu bir sözleşme son haliyle yazılı olarak yapılmadıkça yasal olarak bağlayıcı hiçbir yükümlülük oluşmayacak, olduğu ima edilmeyecek ya da olduğu sonucuna varılmayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu