Türkiye'de Eğitim

Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Yararlanabileceği Burs Programları

Değerli okuyucumuz, burada yazılanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, konuyla ilgili hizmetimiz bulunmadığı gibi maalesef bilgimiz de bulunmamaktadır, lütfen bu konu hakkında bize telefon açmayınız sorularınız olursa lütfen aşağıdaki yorum bölümünden sorunuz, bildiğimiz soruları cevaplıyoruz.

 

Türkiye, son yıllarda dünyadaki tüm öğrencilere kapılarını ardına kadar açan önemli bir eğitim ülkesidir. Türk misafirperverliği ve yüksek eğitim kalitesiyle yabancı uyruklu öğrenciler için her türlü imkanı sağlayan Türkiye, burs programlarıyla da öğrencilerin yaşam kalitelerinin ve refah seviyelerinin yükselmesini sağlıyor.

Farkı alanlarda karşımıza çıkan avantajları ile Türkiye, yabancı uyruklu öğrenciler için tercih edilebilir bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Her şeyin yanı sıra, ülkede yabancı uyruklu öğrencilerin maddi olarak kendilerini güvence altında hissetmesi için pek çok burs imkanı da bulunmaktadır.

Sizler için Türkiye’de yabancı uyruklu öğrencilerin yararlanabileceği burs programlarından bazılarını derledik.

Türk Dili Konuşan Ülkeler Burs Programı

Türk Konseyi içerisinde yer alan ve Türk Dili konuşan ülkelerden gelen öğrencileri kapsayan bu burs programı sayesinde bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına bütüncül bir yaklaşım sağlanmaktadır. Türk Konseyi içerisinde yer almayan ancak ortak değerleri taşıyan ülkelerin öğrencileri de bu programdan yararlanabilir.

Bursun kapsadığı ülkeler; Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve KKTC’den gelen yabancı uyruklu öğrencilerdir.

Balkanlar Burs Programı

Balkanlarla Türkiye’nin tarihsel ve kültürel bağları çok eskilere dayanır. Dostluk ve komşuluk ilişkilerinin vücut bulmuş hali olan Balkanlar ve Türkiye arasında eğitim imkanlarının arttırılması, yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’de zorlanmadan eğitimlerine devam etmesi için sağlanan Balkanlar burs programı; Bosna-Hersek, Arnavutluk, Karadağ, Kosova, Hırvatistan, Makedonya, Slovenya, Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen yabancı uyruklu öğrencileri kapsamaktadır.

Karadeniz Burs Programı

Türkiye’nin Karadeniz kıyılarındaki; doğu, batı ve kuzey bölümlerindeki komşularını kapsayan bu burs programı çok geniş bir coğrafyaya hitap ederek bu bölgelerden Türkiye’ye eğitim almaya gelen gençlere oldukça fayda sağlıyor. Orta Avrupa ile Baltık ülkelerini de içine alan Karadeniz burs programı sayesinde ülkeler arasındaki ilişkiler gelişiyor ve ülkelerin yatırımları için insan kaynağı yetiştirmek amaçlanıyor.

Karadeniz Burs Programı, Estonya, Gürcistan, Letonya, Belarus, Romanya, Rusya, Ukrayna, Ermenistan, Macaristan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nden Türkiye’ye yükseköğretim eğitimi almaya gelen öğrencileri kapsıyor.

Harran Burs Programı

Tarihte kurulan ilk üniversiteye ev sahipliği yapan Harran bölgesi, tarih boyunca dünyanın önemli bilim merkezleri arasında yer almıştır. Bölgedeki ülkeler arasında bilimsel, ekonomik ve sosyal etkileşimlerin gerçekleştirilmesi için verilen bursa da Harran Bursu denmiştir. Harran Bursu, bölge ülkelerinin geçmişte olduğu gibi dünyada bilim ve kültür vahası olmasına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Harran Bursu; Filistin, Irak, Lübnan, Yemen, Afganistan, Bangladeş, Yemen ve İsrail’den Türkiye’ye üniversite eğitimi almak için gelen yabancı uyruklu öğrencilerin talep edeceği burs programıdır.

Türkiye-Afrika Burs Programı

Afrika Açılımı İle Türkiye ve Afrika arasında yeni bir dönem başladı. Bu açılım kapsamında ortaya çıkan Türkiye-Afrika Burs Programı ise nitelik ve nicelik açısından daha fazla öğrenciye eğitim imkanı sağlamayı başardı. Afrika’nın kalkınmasında, Afrikalı gençlerin eğitim ve öğretim hayatlarının devam etmesinde son derece önemli bir burs imkanı olan Türkiye-Afrika Burs Programı, Afrika kıtasında yer alan tüm ülkeleri kapsamaktadır.

Boğaziçi Burs Programı

Boğaziçi Burs Programı’nda Türkiye’nin marka şehri olan İstanbul’daki ‘Boğaziçi’ semtinin ismi kullanılmış ve en uzak coğrafyadaki öğrencilerin bile bu burs programından faydalanması amaçlanmıştır.

Birleşik Arap Emirlikleri’nden Bolivya’ya, Endonezya’dan Sri Lanka’ya, Hindistan’dan Tayvan’a kadar geniş bir coğrafyayı kapsayan Boğaziçi Burs Programı toplamda 65 farklı ülkeyi kapsıyor.

Türkiye burs programlarına başvuracak adayların;

  • 01.01.1996 tarihinden sonrası doğumlu olmaları,
  • Tıp, eczacılık ve diş hekimliği lisans programları için %90, diğer programlar için ise en az %70 oranında başarı seviyesi bulunması,
  • Liseden mezun olmaları veya  içinde bulunulan eğitim yılının sonunda mezun olmaları gerekir.

Türkiye’de yabancı uyruklu öğrencilerin alacağı burslar ve başvuru süreçleri hakkında detaylı bilgiler için www.turkiyeburslari.gov.tr internet adresi ziyaret edilebilir veya 0 850 455 0 982 numaralı Çağrı Merkezi’nden bilgi alınabilir.

Av. Batın Yılmaz

Potansiyel bir iş sözleşmesini yansıtan yukarıdaki şartlar yalnızca ek tartışmalar için bir temel olarak sunulmuştur ve yasal olarak bağlayıcı bir yükümlülüğü yoktur. Tüm tarafların dahil olduğu bir sözleşme son haliyle yazılı olarak yapılmadıkça yasal olarak bağlayıcı hiçbir yükümlülük oluşmayacak, olduğu ima edilmeyecek ya da olduğu sonucuna varılmayacaktır.

İlgili Makaleler

55 Yorum

  1. Merhaba BEN Türkmenistan’lıyım nasıl burs alabilirim ,yabancı uyruklu öğrencilerin burs alabiliyorlar mı. lütfen bilgilendirir misiniz şimdiden Teşekkürler.

  2. Dear sir
    Assalamualaikum.
    I’m Turaba Islam from Bangladesh. December 2019 I was completed my Honours level but still can not get my Honours level certificate for the reason of covid-19. My Secondary Education level and Higher Secondary Education level was in Bangladesh Open University.I am very much interested to do my Masters level in your country Turkey. if I want to do the masters level in your country have you give me any scholarship. could you please inform me the details?

  3. Merhaba

    Lisansta dramatik yazarlığı bitirmiş İranlı bir arkadaşım yüksek lisansı Türkiye’de yapmak istiyor. Alanı yine dramatik yazarlık olacak şekilde çeşitli üniversitelerden kendisi için burs araştırıyoruz, hangi kurumlarla irtibata geçebiliriz yardımcı olabilirseniz çok seviniriz, şimdiden teşekkürler

    Kendisi şimdiye kadar aşağıdaki üniversitelerde yüksek lisans olarak dramatik yazarlık bölümü olduğunu iletti bu arada, bilginize

    9 Eylül Üniversitesi
    Mimar Sinan Üniversitesi
    Uludağ Üniversitesi
    Kocaeli Üniversitesi
    Süleyman Demirel Üniversitesi
    Erzurum Atatürk Üniversitesi

  4. merhaba, lise hayatimi türkiyede bitirdim üniversiteyi de türkiye de okuyacagim, ispanyol vatandasiyim, acaba burs alma gibi bir imkanim var mi?

    1. Merhaba,
      Evet, tüm ülkelerin vatandaşlarının Türkiye’de burs alma ihtimali var. Burs alma şartları ve detaylı bilgi için http://www.turkiyeburslari.gov.tr web sitesine ziyaret edebilirsiniz.

      Düşünceleriniz bizim için önemli. Bizden aldığınız hizmetten memnun musunuz? lütfen memnuniyetiniz oranında yıldız verip yorum yapın. Tıklayınız

  5. Selam Aleyküm ben Bilgisayar mühendisli bölümünde okuyorum 2 ci sınıfım Azerbaycan vatandaşıyım Burs nasıl ala bilirim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

  6. Merhaba. Türkmenistanlı öğrenciler burslardan nasıl faydalanabilirler. İhtiyacımız var. Teşekkürler.

  7. Merhabalar. İranlıyım. Doktra yapmak için sorularım var. Tahrandan tiyatro yönetmenliği yüksek lisansım var. Diplomalarım hazır. Ne yapmalıyım? Teşekkürler

  8. Merhaba ben 4.sınıfım Turkmenistan lıyım nasıl burs ala bilirim acaba biyoloji bölümü okuyorum yardımcı olurmusunuz

  9. Merhabalar ATA kurumsal ailesi.
    Ben kasım ayında eşim ve oğlumla (8 yaşında) İstanbula taşınıyorum. Oğlum Azerbaycanda 3cü sınıfa gidiyor. Kasım ayında istanbula taşındığımız zaman oğlumun 3 cü sınıfı Azerbaycanda burakdığı yerden devam etmesi mümkünmüdür? Baküde istanbul büyükelçiliğinde okul evraklarını hazırlatacağım ki İstanbula geldiğimizde evimize yakın okulda kayıt aparılmasında sorun çıkmasın. Sizden öyrenmek istediğim istanbulda devlet okuluna kaydını aynı kaldığı yerden devam etmesi mümkünmüdür diye cevaplamanızı rica ediyorum?
    Orta okula gitmesi için hangi işlemler görülüyor bilgi verirmiydiniz? Teşekkürler

  10. Merhabalar ATA kurumsal ailesi.
    Ben kasım ayında eşim ve oğlumla (8 yaşında) İstanbula taşınıyorum. Oğlum Azerbaycanda 3cü sınıfa gidiyor. Kasım ayında istanbula taşındığımız zaman oğlumun 3 cü sınıfı Azerbaycanda burakdığı yerden devam etmesi mümkünmüdür? Baküde istanbul büyükelçiliğinde okul evraklarını hazırlatacağım ki İstanbula geldiğimizde evimize yakın okulda kayıt aparılmasında sorun çıkmasın. Sizden öyrenmek istediğim istanbulda devlet okuluna kaydını aynı kaldığı yerden devam etmesi mümkünmüdür diye cevaplamanızı rica ediyorum?

  11. merhaba. Ben Türkıyeyede yös sınavıyla EGE üniversitesini kazandım. şu an da türkiyedeyim. Burs başvurusunu nasıl yapa bilirim, kazanma şansım var mı? bilgi verirseniz sevinirim.

  12. Merhaba!
    Türkiye de kendi imkanlarıyla eğitim görmeye çalışan annesiyle ve kız kardeşiyle yaşayan Alman uyruklu biriyim. Hatay Mustafa Kemal üniversitesin de yös puanı ile 4 yıllık hemşirelik bölümü kazanmış ve kaydımı yaptırmış bulunmaktayım. Ama içinde bulunduğum şartlar doğrultusunda okul masraflarımı nasıl karşılaya bileceğimi bilemiyorum. Annem asgari ücretli olarak çalışmakta ve benden küçük olan kız kardeşimde lise 2. sınıfta bulunmaktadır. sayfanıza internetten ulaştım. Benim için yapabileceğiniz bir şeyler olabilir ümidiyle yazıyorum.
    İlginize şimdiden Teşekkür ederim.
    Saygılarımla
    Asena Alakuş

  13. Merhaba.ben ıraklıyım türkiye’de yüksek lisans yaptım . Bi soru soracaktım burs kazanabilir miyim acaba olursa nerde başvuru yapabilirim ? Saygılarımızla

  14. neden 1996 sonrası doğanlar ben 1995 doğumlu sağlık yönetimi bölum 2 sınıf öğrencısı burstan yararlanma şansım yok mu

  15. Merhaba ben Iraklıyim ama Türkiye’de yaşıyorum LiseTürkiye de okuyorum bu sene mezun olcam ben burs kazanmak istiyorum hangi sınav da %90çıkarmam gerekiyor ben tıp istiyorum ve eğer burs kazanırsam bütün üniversitelerde geçerli mi

    1. Merhaba, sorduğunuz sorular hakkında bilgimiz bulunmamaktadır, okulunuz öğretmenlerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

  16. Merhaba.
    Ben TÜRKMENİSTAN vatandaşıyım , şu anda KKTC de Uluslarlararası Kıbrıs Ünüverisetisinde ,FTR bölümünün 2.sınıf ögrencisyim , ben 2013-2016 yıl arası Ukrayna/Kievde tıp fakultesinden terkim, ailevi ve maddi durumlarımdan dolayı, eger yardımcı olma şansınız varsa , Tıp fakultesini devam ettirmek istiyorum , üniversite olarak fark etmez neresi olsada ,yeterki bölümü devam ettirme imkanını sagalamaya yardımcı olmanızı rica
    ediyorum , sizden olumlu veya olumsuz yanıt bekliyorum .
    Jennet
    Teşekkürler

    1. Merhaba, yabancılar Türkiye’de YÖS sınavına girip başarılı olmaları durumunda istedikleri üniversiteye kayıt yaptırabilirler aksi durumlar söz konusu değildir.

  17. Merhaba,ben Sırbistan vatandaşı olan bir Boşnağım ve ayrıca mavi kartlıyım.Balkan bursuna başvuracaktım;fakat ilgimi çeken konu bütün Balkan coğrafyası ülkelerinden öğrencilerin burs alabilmesi -Hırvatlar ve Yunanistanlılar da dahil- fakat Sırbistan vatandaşlarının ayıklanmış olması.Bu durum dikkatimi oldukça çekti ve nedenini aslen bir Boşnak olarak oldukça merak ettim.Sırbistan vatandaşı herkes Sırp olmuyor;ayrıca Hırvatlar da halen 90-95 savaş suçlusu.Bu konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.İyi günler dilerim.

  18. Merhabalar. Ben Mogolistanliyim ama asilim Kazakistan. Bu turk dili konusan ulkeler bursundan yararlanma imkanim varmi? Cunku pasaport Mogolistan ama kendim Kazak. ?

  19. Merhaba, ben arnavut vatandasiyim, tıp fakültesinde ikinci sınıf ogrencisiyim, kendim imkanlarımnla geldiğim için, yani herhangi bir yerde burs alamadigim için sizde burs almak imkani var mi ?
    Teşekkürler

    1. Merhaba, bu içerik bilgilendirme amaçlı yazılmıştır, konuyla ilgili hizmetimiz ve bilgimiz bulunmamaktadır, içeriği takip ederek ilgili kurumlara taleplerinizi iletebilirsiniz.

      1. Merhabalar ben universitesi ukraynada bititdim. Normalde gurcistanliim. Turkçe az çok bilıyorum. Nerde veya nasil staj yapabilirim Türkiyede. Meslek bankacilik. Yabanci dilleri Gürcuce, Rusça , turkçe ve İngilizce

  20. Merhaba;
    Amerika Birleşik Devletleri vatandası ama aynı zamanda Mavi Kartlı lisans ogrencisi olarak Akdeniz Üni.’de okuyacagım. Bu statude burs alabilecegim bir kurum bilgisi paylasabilirmisiniz?

    Tesekkür ederim.

    1. Merhaba, Türk vatandaşlığından çıkmış mavi kartlı yabancıların yararlanabileceği herhangi bir burs programı bulunmamaktadır.

    2. MERHABA,BENDE AYNI SİZİN DURUMUNUZDAYIM VE SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNV. GİDİYORUM. BENDE BURS ALABİLECEĞİM KURUMLARI ARAŞTIRIYORUM. BİLDİKLERİNİZİ BENİMLE PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM. GÖRÜŞMEK ÜZERE TEL NO 0 541 883 10 12

  21. merhabalar ben bu sene mezu oludm ilkokul ve lise eğitimim türkiyede tamaamladım bu sene içindede izin alarak türk vatandaşlığından çıktım ve mavi kart aldım alman vatandaşlığımla bu sene de yös girerek iü metalurji ve malzme mühendisliği kazandım inernetten baktım çok araştırdım fakat tam bir bilgi alamadım sorum şu ben tam olarak hangi burslardan yararlanabilrim ?

    1. Merhaba, Türk vatandaşlığından çıkmış mavi kartlı yabancıların yararlanabileceği herhangi bir burs programı bulunmamaktadır.

  22. Merhaba ben irak vatandasiyim ama ilkokul 1 den beri turkiye de okuyorum su an mersin universitesi mimarlik bolumunu kazandım “devletten burs alan yabanci ogrenciler calisamaz” dediginiz bir yaziyi okudum kurumlardan vakiflardan ozel olarak aldigimiz burslar da buna dahil mi ? Yoksa vgm ve turkiye burslari icin mi gecerli ? Ben yös e girerek kazandim. Yardimci olursaniz cok sevinirim. Bir sorum daha olacak, burs alip mezun olduktan sonra vatandas olursak yine calisamaz miyiz ?

    1. Merhaba, bu durum özel burslar için geçerli değildir, sadece devlet bursu almış yabancılar iş bulsalar bile çalışma izni alamazlar, Türk vatandaşı olduktan sonra istediğiniz yerde istediğiniz şekilde çalışabilirsiniz.

  23. Merhaba,
    Ben K.K.T.C ve İngiltere vatandaşıyım. Lisans programımı Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde tamamladım. Yüksek Lisans kazanma durumunda burs alabilir miyim?

  24. merheba. ben iran ve turkiye sinirinda khoy sehirinde yasiyorum. doktora okumak iin turkiye gelmek istiyorum. simdi 29 yasindayim ve doktora okumayi bu yazin sonund baslamk istiyorum. benim ilmi rezumem cok iyi hata is rezumemde iyi. bo notun sonunda rezumemi size copy – paste gonderecegem. benim lisans bolum cevre muhendisligi ve lisans ustu bolum cevre sagligi ve is guvenligi. age istanbul universite-istanbul teknik universite – bogazici universite-koc universite,marmara universite ve ya yildiz teknik universite. bunlarin birinden burs ala bilsem cok iyi olur. cevre muhendisligi doktora programida universitelerin hepsinde mevcut ama is sagligi ve is guvenligi sadece marmara ve yildiz teknikte mevcut. benim cok istedigim bolum is sagligi ve is guvenligi doktora programida okumak ama ager bu bolumde burs yoksa cevre muhendisligi ve ya cevre tonetmenligi olsada sorun degil. lutfen bana yardim edin. cok tesekkur ederim.

    1. Merhaba, bu bölümdeki yazılar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, konuyla ilgili hizmetimiz yoktur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu