Türkiye'de Yatırım

Yabancılar İçin Türkiye’de Ev Sahibi Olmanın Avantajları

Türkiye 400.000 dolarlık gayrimenkul alan yabancılara vatandaşlık vermektedir. Ev alana vatandaşlık programına göre yabancılar Türkiye’de istediği yerden gayrimenkul alma şansına sahiptirler ve 4-6 ay içinde Türkiye vatandaşı olmaktadırlar.  Türkiye gibi emlak ve inşaat sektörünün çok canlı olduğu bir ülkede konut sahibi olmak ise çok iyi bir yatırım yöntemidir.

 

250 Bin Dolara Türk Vatandaşlığı

 

Türkiye’de ev alan yabancılara vatandaşlık kapısı açık

Ev alana vatandaşlık Türkiye’de en az 400 bin dolarlık taşınmaz satın alacak yabancılar içindir. Yabancının kendisi ve ailesi Türk vatandaşlığı hakkına sahip olacak hem de altı ay içinde. Diğer bir deyişle Türkiye’de konut satın alarak hem karlı bir yatırım hem de Türk vatandaşı olacaksınız. Hizmetlerimize göz atın, Türk vatandaşlığı danışmanlık

Ayrıca, Türkiye’de 75 bin dolar  ve üzerinde konut alırsanız ilk başvuruda kendinize ve ailenize 3 yıllık oturma izni alabilirsiniz, aldığınız ev üzerinden Türkiye’de kesintisiz 5 yıl ikamet etmeniz durumunda ise Türk vatandaşlığına başvuru hakkınız vardır.

 

Türkiye’de mülk alırken bizden danışmanlık hizmeti alırsanız asla değerinin üzerinde bir ev almanıza izin vermeyiz, vergiler, emlakçı komisyonları, belediye borçları gibi ekstra masrafa sebep olacak durumları en aza indirgeriz. Oturma izniÇalışma izniTürk vatandaşlığı gibi ihtiyaç duyabileceğiniz başvurularınızı eksiksiz yaparız, gayrimenkullerinizin vergi takiplerini, talep olması halinde kiralama işlemlerini de yapabiliriz, bizi 444 7 284 nolu telefondan arayabilirsiniz.

 

Türkiye’de ev alan yabancılara oturma izni almak çok kolaydır.

Türkiye’den konut almış yabancılar belirli periyotlarla uzatılması şartıyla oturma izni alabilirler, aynı şekilde aileleri içinde oturma izni alma hakları vardır, bu oturma izni ile yabancıların çocukları Türkiye’de eğitim görebilirler. Oturma izni olan yabancıların iş bulmaları daha kolaydır, firmalar içinde çalışma izni almak kolaydır.

Yabancılar Türkiye’de Mülk Satın Almak İçin Ne Yapmalıdır?

Yabancı uyruklu kişiler, kanunda belirtilen sınırlamalara uymaları kaydıyla Türkiye’de konut, iş yeri, arsa, tarla gibi taşınmazları satın alabilir. Eğer yabancı uyruklu kişi tarla ya da arsa alacaksa bu arazi üzerinde nasıl bir yapı inşa edeceğini 2 yıl içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bildirmek zorundadır.

Yabancıların Mülk Satın Almasındaki Sınırlamalar Nelerdir?

İlgili kanuna göre yabancıların mülk satın almasında aşağıda belirtilen sınırlamalar geçerlidir:

  • Türkiye genelinde yabancı uyruklu bir kişi, en fazla 30 hektar taşınmaz satın alabilir.
  • Yabancı uyruklu bir kişi askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgelerinde mülk satın alamaz. Kiralamak ise ancak özel izinle mümkün olur.
  • Yabancı uyruklu gerçek kişiler, özel mülkiyete konu ilçe yüz ölçümünün %10’una kadar taşınmaz satın alabilir.
  • Satın alma amacına uygun kullanılmadığı yasal kurumlarca tespit edilen, yapı inşa etmek için satın alınmasına rağmen 2 yıl içinde yapı türü hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bilgi verilmeyen mülkler resmi kurumlar tarafından tasfiye edilebilir.
  • Kendi ülkesindeki yasalara uygun şekilde kurulan tüzel kişiliğe sahip şirketler için yukarıda bahsedilen sınırlamalar geçerli değildir.

Mülk Satın Almak İçin Nasıl Bir Prosedür İzlenmelidir?

Devir işlemleri için tapu müdürlüklerine ön başvuru yapılmalıdır. Ön başvuru için sıra numarası almak gerekir. Bunun için 181 numaralı telefon aranabilir, https://randevu.tkgm.gov.tr/ adresinden başvuru yapılabilir.

Ön başvurudan sonra  mülkü satacak ve satın alacak kişilere devir işlemleri için bir gün belirlenir.

Belirlenen gün içinde şu belgelerin hazırlanması gerekir:

  • Taşınmazın tapu senedi belgesi
  • Satın alacak yabancı uyruklu kişinin pasaportu ve fotokopisi (Türkçe tercümesi gerekebilir.)
  • Mülkün bulunduğu belediyeden alınacak “Emlak Rayiç Değeri Belgesi”
  • Konut ve iş yeri vs. gibi binalar için zorunlu deprem sigortası poliçesi
  • Satan kişinin 1 adet, satın alan kişinin 2 adet vesikalık fotoğrafı
  • Satın alan yabancı Türkçe bilmiyorsa yeminli tercüman
  • Eğer devir işlemleri yurtdışında düzenlenen vekaletname ile yapılıyorsa vekaletnamenin aslı veya onaylı örneği (Türkçeye tercümesi olmak zorundadır.

Dikkat Etmeniz Gereken Diğer Konular

Taşınmaz mülkün üzerinde ipotek, haciz gibi kısıtlamalar olup olmadığını mutlaka öğrenmelisiniz. Bunun için tapu müdürlüğünden gerekli bilgiyi alabilirsiniz.

Türkiye’den mülk satın almak için ikamet izni gerekmez.

İlgili Makaleler

351 Yorum

  1. Merhaba ben 29yaşindayim evliyim annemle ortak olarak ev alirsak annemde bende ev üzerinden oturma izni alabilirmiyiz bide eger oturma izni alirsak eşimde benim üzerimden oturma izni alabilirmi

  2. MERHEBA.VATANDAŞLIK IÇIN ESENYUR TA 2020 VE 2021 YILINDA 5 DAIRE AIDIK. O ZAMANKI FIYATLAR 370 VE 375 VE 375 VE 385 VE 470 BIN TL DIR. ŞIMDI EKSPERTIZ 75YA 80BIN DOLAR ÇIKIYOR. NASIL YARDIMCI OLABILIRSINIZ.
    05388815xx

  3. Merhaba.5 yıldır bir dairem var. Ve ikametgahım var. Ülkeyi terk etmedim. Ama ben bu apartmanda yaşamıyorum. Aynı bölgede ikinci bir apartman dairesinde yaşıyorum. Birinci dairede kiracı bulunmaktadır. Bir problem mi var.

      1. O apartman dairesini aldı, ancak orada yaşamıyor; aynı bölgedeki başka bir apartmanda yaşıyormuş. Yani alan evde yaşamayanlar ama Türkiye’yi terk etmeyenler vatandaşlık alabilir mi diye sormuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu