Türkiye'de Sağlık

Devlet Hastanelerinden Randevu Almak İçin Ne Yapılmalı?

 Devlet hastanelerinden randevu almak yabancılar için artık çok kolay. Türkiye’de sağlık sektörüne son yıllarda yapılan yatırımlarla sağlık hizmetlerinden yararlanmak oldukça kolay hale gelmiştir. Teknolojinin sağladığı imkanlardan yararlanılarak hastaların kolayca randevu alması sağlanmış, tahlil sonuçlarına online platformlardan ulaşması mümkün hale getirilmiştir.

 

Devlet hastanelerinden randevu almak için yollar nelerdir?

Türkiye’deki devlet hastanelerinden randevu almak için üç farklı yol bulunmaktadır. Bunlardan size en uygun olan yöntem aracılığıyla sağlık kuruluşlarından randevu alabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: https://www.atakurumsal.com/takip-etmeniz-gereken-turk-doktorlarin-youtube-kanallari/

Devlet hastanelerinden randevu almak için hangi yöntemler vardır?

Randevu almak için 3 yöntem bulunmaktadır:
1. Bir sağlık kuruluşuna giderek randevu almak2. Telefon üzerinden randevu almak3. İnternet üzerinden randevu almak

Ancak bu yöntemlere geçmeden önce bilmeniz gereken bazı özel durumlar bulunuyor. Kısaca onlara bakalım:

*Randevu alırken hekimlerin ve sizin uygunluk durumunuzu gözeterek size en uygun tarih için randevu alabilirsiniz.

*Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar, T.C. kimlik numaraları ile bu yöntemlerden herhangi birini kullanarak randevu alabilirler.

*98 sayısı ile başlayan Geçici Koruma Yabancı T.C. kimlik numarasını edinen Suriye vatandaşları ve mülteciler de yine yukarıda sayılan yolları kullanarak devlet hastanelerinden randevu alabilirler.

İlginizi çekebilir: https://www.atakurumsal.com/yatili-hastalarin-hastane-cantasinda-olmasi-gereken-11-sey/

Geçiçi Vatandaşlık Numarası Olmayan Yabancılar Ne Yapmalıdır?

Buna karşın geçici vatandaşlık numarası olmayan yabancıların ve turistlerin ise en yakın sağlık kuruluşuna bizzat müracaat ederek gereken bilgileri oradaki yetkililerden almaları gerekmektedir.

1. Sağlık Kuruluşuna Giderek Randevu Alma

Bir sağlık kuruluşuna giderek randevu alma yönteminden Türk vatandaşları, geçici T.C. kimlik numarası olanlar ve herhangi bir resmi kaydı olmayan yabancılar yararlanabilir. Size en yakın sağlık kuruluşuna giderek genelde bu kuruluşun giriş katında bulunan randevu masasından randevunuzu alabilirsiniz.

Ancak sabah erken saatlerde giderek randevu almanın en doğrusu olduğunu belirtmek gerekiyor. Zira bir doktor adına günde ortalama 40 randevu alınabiliyor. Bu nedenle bir doktorun randevu alma kotası dolunca o gün için randevu almak mümkün olmuyor.

Eğer nüfusun yoğun olduğu bir bölgede yaşıyorsanız, mutlaka randevunuzu almak için sabah erken saatlerde hastaneyi ziyaret edin.

2. 182 Numaralı Telefon ile Randevu Alma

Türk vatandaşları ile geçici T.C. kimlik numarası olan Suriye vatandaşları ev ya da cep telefonlarından 182 numaralı telefonu arayarak da randevu alabilirler.

Telefonla Randevu Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

*Telefonla randevu alırken dikkat etmeniz gereken bazı koşullar bulunuyor:

*Telefon üzerinden en erken 1 gün sonrası için randevu alabilirsiniz.

*Eğer randevu aldıktan sonra başka bir işiniz çıkar ve randevuya gidemeyecek olursanız da randevuyu iptal etmek ya da erteletmek için randevu saatinden en geç 80 dakika önce 182’yi aramanız tavsiye edilmektedir.

*Bir sağlık kuruluşunun belli bir polikliniğinden bir gün içinde en fazla 1, farklı polikliniklerden ise en fazla 2 randevu alabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: https://www.atakurumsal.com/bir-hasta-refakatcisinin-dikkat-etmesi-gereken-8-sey/

3. İnternet Üzerinden Randevu Alma

MHRS Uygulama

Merkezi Hekim Randevu Sistemi aracılığıyla internet üzerinden de randevu alınabilir. Bunun için IOS, Android ve Blackberry işletim sistemlerine uyumlu Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) mobil uygulamasından ya da https://www.mhrs.gov.tr adresinden yararlanabilirsiniz.

Randevu alabilmek için ihtiyaç duyacağınız tek şey T.C. kimlik numarası ve Merkezi Hekim Randevu Sistemi üyeliğidir.

Eğer bu sisteme üye değilseniz, kimlik bilgilerinizi girerek Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ne birkaç dakika içinde üye olabilirsiniz. Üye olduktan sonra kimlik numaranızı ve Merkezi Hekim Randevu Sistemi şifrenizi girerek Türkiye’deki tüm sağlık kuruluşlarından size en uygun tarihte randevu alabilirsiniz. Ayrıca şunu da belirtelim: Aynı gün içinde hizmet veren birden fazla hekim varsa, dilediğiniz hekimi seçmekte özgürsünüz.

e-Devlet Üzerinden Randevu Alabilir Miyim?

MHRS E Devlet

Vatandaşların birçok kamu kurumunun hizmetlerinden internet üzerinden yararlanabildikleri e-Devlet aracılığıyla da  Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden randevu alabilirsiniz.

Size en yakın PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında e-Devlet şifrenizi alabilir ve sisteme bu şekilde giriş yapabilirsiniz. Yine aynı şekilde internet bankacılığı yoluyla da e-Devlet’e giriş yapabilirsiniz.

Kaynak: https://www.mhrs.gov.tr/https://www.mhrs.gov.tr/

Av. Batın Yılmaz

Potansiyel bir iş sözleşmesini yansıtan yukarıdaki şartlar yalnızca ek tartışmalar için bir temel olarak sunulmuştur ve yasal olarak bağlayıcı bir yükümlülüğü yoktur. Tüm tarafların dahil olduğu bir sözleşme son haliyle yazılı olarak yapılmadıkça yasal olarak bağlayıcı hiçbir yükümlülük oluşmayacak, olduğu ima edilmeyecek ya da olduğu sonucuna varılmayacaktır.

İlgili Makaleler

30 Yorum

  1. Merhaba Turkiye cumhuryetinde oturma izni olmayan bı yabanci uyruklu vatandaş vize ihlali yapmışsa kendi ulkesinin pasaportu ile devlet hastanelerine randevu alabilirmi

  2. Iyi gunler
    Ukrayna vatandasi olan Annem 1978 dogumlu yani 43 yasinda ve Turkiyede 2 yil turistik ikamet izni var , malesef Mhrs Enabiz ve 2023 Sms hepsinde oncelikli grupta degilsiniz cikiyor ? 40 Yas ustune covid19 asi acildi biliyorum , bize yardimci bilgi verirseniz cok seviniriz.
    simdiden tesekkurler

    1. Merhaba, şu an 45 yaş üstüne randevu alınmaktadır, bu ayın sonuna doğru 43 yaş için randevuların açılacağını tahmin etmekteyiz.

      Sitemiz içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin. https://g.page/r/CT9i2JXthUlOEAI/review

  3. Kimliği olmayan bir yabancı nasıl randevu alabilir devlet hastanelerden mesala Ankara şehir hastanesinden. Bununla çok zorluk çekiyorum, 182 ya da mhrs de T.C numarası gerekiyor. Sağlık kuruluşlar ya da kurumlar bunu yapacak yetkisi var mı, varsa hangisine gideyim? Devlet bir kuruluşuna mi gitmem gerekiyor? Ya da bir sağlık bakanlığına? (Bu arada kızılay merkezinin yakınlarında oturuyorum)Lütfen bana net söyler mısınız yapabliceklerimi.
    Yardımınız için sağol çok faydalı olmuş bu yazdığınız yazı.

    1. Merhabalar,
      Yabancı kimlik numaranız ile randevu almayı deneyebilirsiniz.

      Sitemiz içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin. https://g.page/r/CT9i2JXthUlOEAI/review

  4. telefonda 182 numara ile kimligi olmadanan birinin randevusu alinabiilr onun passportu’yla? Ya da sadece saglik kurusluna gitmek mi gerek?

  5. Merhaba, kanser hastası olan ağabeyime Hamidiye Şişli Etfal hastanesinden Nöroloji ve Kardiyoloji servislerinden günlerdir randevu almaya çalışıyorum. Fakat yoğunluktan dolayı bir türlü alamıyorum. Kanser hastaları ve üstelik 65 yaş üzeri hastanelerden randevu almadan muayene olabiliyorlar mı? Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim, İyi çalışmalar dilerim..

  6. Yakınım olan Azerbaycan vatandaşı yıllar önce trafik kazası sonrası beyindeki travma sonrası sürekli baş ağrısı ve sinirsel problemler yaşıyor baküdeki doktorlar ağrı kesici ve anti depresan verip yolluyorlar tomografiyede girdi fakat bir sonuç alam
    adı ankarada hangi hastaneyi önerirsiniz teşekkür ederim.

    1. Burda sorunca sana kim cevap verir sende biliyorsunki anlattığın rahatsızlık noroloji dalına girer oraya gideceksiniz.

  7. MERHABA BEN İNTERNETTEN RANDEVU ALDIM AMA DAHA ÖNCE HİÇ HASTANEYE GİTMEMİŞTİM NE YAPMAM GEREKİYOR DİREK SAATİ GELİNCE ODAYA MI GİRECEĞİM

  8. SAYIN YETKİLİ ÖNCELİKLE HER VAKTİNİZ HAYIRLI OLSUN;
    AZERBAYCAN’DAN BİR YAKINIM TELEFON ETTİ TÜRKİYE’DE AMELİYAT OLMAĞA GELECEK, MİDE KANSERİ, YAPAY MİDE DAKILACAKMIŞ, ARAŞTIRDIM TÜRKİYE’DE TEDAVİSİ VEYA AMELİYATI VARMIŞ, LAKİN KİME GİDECEĞİMİZİ, FİYAT KONUSUNDA KİMDEN BİLGİ ALACAĞIMIZI BİLMİYORUM. BU KONUDA YARDIMINIZ DOKUNURMU?

    1. Merhaba, Türkiye’nin en iyi hastanelerinden birisi olan Acıbadem hastaneleri ile Ata Kurumsal Danışmanlık müşterilerine özel anlaşmalarımız bulunmaktadır, 0532 546 54 32 den Murat bey ile görüşebilirsiniz, lütfen bu hastanenin özel hastane olduğunu ve ücretli olduğunu unutmayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu