Türkiye'de Yaşam

Avukatların Hukuki Konularda Yabancılara Karşı Sorumlulukları Nelerdir?

Avukatların yabancı müvekkillerine karşı sorumluluklarından bahsetmek için kısaca avukatlık mesleğinin kapsamından bahsetmek gerekiyor. Hukuk mesleği, temel olarak hukuki süreçlerde savunmaya danışmanlık ve temsil ederek bir kamu görevini ifa eden kişi olarak tanımlanmaktadır. Hukuken bir kişinin Türkiye’de avukatlık yapabilmesi için hukuk fakültesi diplomasına sahip olması ve ardından staj sonrası bir lisansa sahip olması ve bunun sonucunda baroya kayıtlı olması gerekmektedir. Bu şartları taşımayan kişiler hukuken avukatlık yapamazlar. Aynı şekilde avukat, Türkiye’de yabancıların mesleklerini icra etmeleri yasaktır. Bu nedenle, geçerli bir hukuk fakültesi diploması ve lisansı bulunan yabancılar, yürürlükteki yasalara göre Türkiye’de mesleklerini icra edemezler.

Genel olarak, avukatların yabancılara karşı sorumlulukları, farklı yasal işlemler ve davalar söz konusu olsa bile benzerdir. Temel sorumluluk olarak avukatların yabancı müvekkillerine karşı en önemli sorumluluğu üstlendikleri hukuki süreci dikkatli, doğru ve açıklayıcı bir şekilde yerine getirmeleri gerektiği söylenebilir. Bu sorumluluklar, yabancının avukatının gizli tutulması, yasal belge ve belgelerin saklanması, üstlenilen işin tamamlanmasına kadar takip edilmesi, çıkar çatışmalarının önlenmesi,
yabancıyı uygun ve yeterli şekilde bilgilendirmek ve hukuk kurallarına göre yabancının çıkarlarını korumak olarak tanımlanabilir. Avukatlar, davanın hukuki sonuçlarına ilişkin öngörü ve görüşlerini, hukuki süreç boyunca tecrübelerine dayanarak yabancı ile paylaşabilmektedir. Ancak davaların sonucuna ilişkin herhangi bir garanti veya taahhütte bulunamazlar. Yabancılar, Türkiye’deki hukuki süreçleri için özel bir avukatla çalışabilir veya yeterli maddi imkânları yoksa ilgili barolardan da avukatlık hizmeti talep edebilirler.

Eğer, Türkiye’de avukatların yabancı danışanlarına karşı sorumlulukları hakkında sorularınız bulunuyorsa, yorumlar kısmından veya sizin için özel olarak hazırladığımız “Sorun Cevaplayalım” sayfamızdan bize iletebilirsiniz.

Ata Kurumsal

Potansiyel bir iş sözleşmesini yansıtan yukarıdaki şartlar yalnızca ek tartışmalar için bir temel olarak sunulmuştur ve yasal olarak bağlayıcı bir yükümlülüğü yoktur. Tüm tarafların dahil olduğu bir sözleşme son haliyle yazılı olarak yapılmadıkça yasal olarak bağlayıcı hiçbir yükümlülük oluşmayacak, olduğu ima edilmeyecek ya da olduğu sonucuna varılmayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu