Türkiye'de Eğitim

Türk Eğitim Sistemindeki Resmi Tatil Günleri

Milyonlarca öğrencinin, velinin ve eğitimcinin merakla beklediği açıklamalardan biri de eğitim sistemindeki resmi tatil günleri oluyor. Türkiye’de resmi tatiller ve hafta sonu tatilleri ile birlikte yıl içinde ortalama 100 günün üzerinde tatil günleri oluşuyor. Herkes için sevindirici ve mutlu edici bir hadise olan tatil günleri 2018 eğitim öğretim yılında 104 günlük bir süreyi kapsıyor.

Türkiye’de ilk ve orta dereceli okullar ile yükseköğretim kurumları Eylül ayının ikinci haftasından itibaren eğitim öğretim hayatına başlar. Eylül’de başlanan eğitim öğretim hayatı Ocak ayında sömestr dönemi ile 15 günlük bir tatile girer. Ara karne dönemi de denilen bu dönemde öğrenciler ve eğitimciler iki haftalık kış tatilinin tadını çıkarır.

Sömestr tatilinin ardından ikinci dönem eğitim öğretim yılı başlar ve bu dönem Haziran ayı ortalarına kadar devam eder. Haziran ayının ortalarında eğitim öğretim yılının sonu gelmiş ve yılsonu tatili başlamış olur. Haziran ayından başlayan uzun dönem yaz tatili Eylül ayında son bulur ve yeni eğitim öğretim yılı başlamış olur.

2018 Yılında Türk Eğitim Sisteminde Resmi Tatil Günleri

2018 Yılı Tatille Başladı

2018 yılı Türk eğitim sistemindeki resmi tatiller ise oldukça fazla olmakla birlikte yılın ilk günü tatille başladı. Yılbaşının pazartesi gününe denk gelmesiyle birlikte Türkiye’de tüm okullar tatil edildi ve yeni yıl için Cuma gününden Salı gününe kadar üç günlük bir tatil sürprizi yaşanmış oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Tatili

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hem Türk çocuklarına hem de dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı pazartesi gününe denk geliyor ve hafta sonu ile birleşince üç günlük kısa bir tatil süresi oluşturuyor. Bu günde Türkiye genelinde kutlamalar ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen çocukların da katıldığı resmi programlar düzenleniyor.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Tatili

İşçi Bayramı olarak da bilinen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü 2018 yılı resmi tatilleri içerisinde Salı gününe denk geliyor. Uzun zamandır Türkiye’de resmi tatil olarak kutlanan işçi bayramında meydanlarda toplanan işçiler taleplerini dile getiriyor ve birçok farklı eğlence ile bu günlerini kutluyorlar.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Türkiye’nin kurtuluş mücadelesinin başladığı gün olan 19 Mayıs, Atatürk tarafından Türkiye’nin teminatı olan gençlere armağan edilmiş özel bir gündür. 19 Mayıs’ta Türkiye genelinde stadyumlarda, açık alanlarda ve meydanlarda kutlamalar yapılır, resmi törenler düzenlenir ve bugün tatil olarak geçirilir. Ancak 2018 yılında 19 Mayıs tatili cumartesi gününe, yani hafta sonu tatiline denk geliyor. 2019 yılında ise Pazar gününe denk gelecek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramı 2020 yılında resmi tatil günü takvimine girecek.

Türkiye’de Çalışanlar İçin Resmi Tatil Günleri

Mayıs ayından sonra Türk eğitim sistemindeki resmi tatil günleri bitiyor ve Haziran ayı itibariyle eğitim döneminde uzun bir yaz tatiline giriş yapılıyor. Ancak çalışanlar için yıl içindeki resmi tatil günleri devam ediyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Tatili

Türkiye’de yaşanan ve son yıllardaki en büyük toplumsal hareketlilik olarak görülen 15 Temmuz darbe girişiminin ve Türk milletinin bu darbeye karşı ortaya koyduğu direnişin unutulmaması adına resmi tatil olarak takvimdeki yerini almıştır. 2018 yılında Pazar gününe denk gelen bu tatil 2019 yılından itibaren hafta içine denk gelecek.

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı Tatilleri

Dini bayramlar Türkiye’deki en uzun tatil günlerini oluştururlar. Milli birlik ve beraberliğin tezahürü olan ve insanlar arasında kaynaşmanın yaşandığı dini bayramlardan Ramazan Bayramı 15 Haziran Cuma gününe denk geliyor ve dört günlük bir tatil süresini oluşturuyor.

Her yıl olduğu gibi en uzun tatil günü yüne kurban bayramına denk geliyor. 9 günlük tatil süresi oluşturan kurban bayramı tatili 18 Ağustos günü başlıyor 26 Ağustos’a kadar devam ediyor.

Av. Batın Yılmaz

Potansiyel bir iş sözleşmesini yansıtan yukarıdaki şartlar yalnızca ek tartışmalar için bir temel olarak sunulmuştur ve yasal olarak bağlayıcı bir yükümlülüğü yoktur. Tüm tarafların dahil olduğu bir sözleşme son haliyle yazılı olarak yapılmadıkça yasal olarak bağlayıcı hiçbir yükümlülük oluşmayacak, olduğu ima edilmeyecek ya da olduğu sonucuna varılmayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu