Türkiye'de Eğitim

Türkiye’de Yabancılar 2 yıllık Meslek Yüksekokullarına Sınavsız Kayıt Olabilir mi?

Türkiye, son yıllarda yaptığı büyük eğitim yatırımlarıyla beraber yabancı öğrencilerin dünyada en çok tercih ettiği ülkelerden biri haline gelmiştir. 81 ilde toplamda 250’nin üzerinde devlet ve vakıf üniversitesi bulunan Türkiye, geniş eğitim programları ve uluslararası eğitim standartları sebebiyle eğitim alanında bölgede öncü ülkelerden biridir. Ek olarak, yabancıların Türkiye’de lisans programı okuyabilmeleri için YÖS’e katılmaları gerekmekte olup, bazı 2 yıllık meslek yüksekokullarına ise sınavsız kayıt hakları bulunmaktadır. Bu yazımızda yabancıların 2 yıllık meslek yüksekokullarına nasıl kayıt olabilecekleri hakkında kısaca bilgilendirme yapacağız.

Yabancıların 2 Yıllık MYO’larda Eğitim Alması

Öncelikle lisans programlarına göre oldukça uygun fiyatlı olması ve bazı mesleklerin iş hayatında oldukça fazla iş imkanı bulması sebebiyle 2 yıllık meslek yüksekokulları yabancılar tarafından hem devlet hem vakıf üniversitelerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Türkiye’de herhangi bir önlisans programına kayıt olmak istiyorsanız mutlaka geçerli bir lise diplomanızın bulunması gerekiyor. Bunun yanı sıra Türkiye’de geçerli bir ikamet veya çalışma izniniz bulunuyorsa, aynı zamanda eğitim de almak istiyorsanız sınavsız olarak üniversitelerin yabancılar için açtığı kontenjanlara başvuru yapabilirsiniz. Yabancılar için üniversitelere ait bölümlerin kontenjanlarını eğitim almak istediğiniz üniversitelere ait internet sitesinden öğrenebilir, başvuru için gerekli evraklar hakkında detaylara ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra, eğer yakın zamanda ikamet izninizin süresi sona erecekse, 2 yıllık bir meslek yüksekokuluna kayıt olarak öğrenci ikamet izniyle Türkiye’de hem eğitim alabilir hem de yasal olarak kalmaya devam edebilirsiniz.

Yabancıların Türkiye’de meslek yüksekokullarında eğitim almaları hakkında sorularınız bulunuyorsa, yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Av. Batın Yılmaz

Potansiyel bir iş sözleşmesini yansıtan yukarıdaki şartlar yalnızca ek tartışmalar için bir temel olarak sunulmuştur ve yasal olarak bağlayıcı bir yükümlülüğü yoktur. Tüm tarafların dahil olduğu bir sözleşme son haliyle yazılı olarak yapılmadıkça yasal olarak bağlayıcı hiçbir yükümlülük oluşmayacak, olduğu ima edilmeyecek ya da olduğu sonucuna varılmayacaktır.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Merhaba. Ben Azerbaycan vatandaşıyım türkiyeye eylülün 6-da giriş yaptım. Burda meslek okuluna kayıt yaptırmak isterim yani burda okimak istiyorum. Nasıl yapa bilirim nereye baş vuru yapmalıyım? Rica edersem detaylı bilgilendire bilirmisiniz beni? Önceden teşekkür ederim:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu