Türkiye'de Eğitim

Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Yararlanabileceği Burs Programları

Değerli okuyucumuz, burada yazılanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, konuyla ilgili hizmetimiz bulunmadığı gibi maalesef bilgimiz de bulunmamaktadır, lütfen bu konu hakkında bize telefon açmayınız sorularınız olursa lütfen aşağıdaki yorum bölümünden sorunuz, bildiğimiz soruları cevaplıyoruz.

 

Türkiye, son yıllarda dünyadaki tüm öğrencilere kapılarını ardına kadar açan önemli bir eğitim ülkesidir. Türk misafirperverliği ve yüksek eğitim kalitesiyle yabancı uyruklu öğrenciler için her türlü imkanı sağlayan Türkiye, burs programlarıyla da öğrencilerin yaşam kalitelerinin ve refah seviyelerinin yükselmesini sağlıyor.

Farkı alanlarda karşımıza çıkan avantajları ile Türkiye, yabancı uyruklu öğrenciler için tercih edilebilir bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Her şeyin yanı sıra, ülkede yabancı uyruklu öğrencilerin maddi olarak kendilerini güvence altında hissetmesi için pek çok burs imkanı da bulunmaktadır.

Sizler için Türkiye’de yabancı uyruklu öğrencilerin yararlanabileceği burs programlarından bazılarını derledik.

Türk Dili Konuşan Ülkeler Burs Programı

Türk Konseyi içerisinde yer alan ve Türk Dili konuşan ülkelerden gelen öğrencileri kapsayan bu burs programı sayesinde bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına bütüncül bir yaklaşım sağlanmaktadır. Türk Konseyi içerisinde yer almayan ancak ortak değerleri taşıyan ülkelerin öğrencileri de bu programdan yararlanabilir.

Bursun kapsadığı ülkeler; Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve KKTC’den gelen yabancı uyruklu öğrencilerdir.

Balkanlar Burs Programı

Balkanlarla Türkiye’nin tarihsel ve kültürel bağları çok eskilere dayanır. Dostluk ve komşuluk ilişkilerinin vücut bulmuş hali olan Balkanlar ve Türkiye arasında eğitim imkanlarının arttırılması, yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’de zorlanmadan eğitimlerine devam etmesi için sağlanan Balkanlar burs programı; Bosna-Hersek, Arnavutluk, Karadağ, Kosova, Hırvatistan, Makedonya, Slovenya, Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen yabancı uyruklu öğrencileri kapsamaktadır.

Karadeniz Burs Programı

Türkiye’nin Karadeniz kıyılarındaki; doğu, batı ve kuzey bölümlerindeki komşularını kapsayan bu burs programı çok geniş bir coğrafyaya hitap ederek bu bölgelerden Türkiye’ye eğitim almaya gelen gençlere oldukça fayda sağlıyor. Orta Avrupa ile Baltık ülkelerini de içine alan Karadeniz burs programı sayesinde ülkeler arasındaki ilişkiler gelişiyor ve ülkelerin yatırımları için insan kaynağı yetiştirmek amaçlanıyor.

Karadeniz Burs Programı, Estonya, Gürcistan, Letonya, Belarus, Romanya, Rusya, Ukrayna, Ermenistan, Macaristan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nden Türkiye’ye yükseköğretim eğitimi almaya gelen öğrencileri kapsıyor.

Harran Burs Programı

Tarihte kurulan ilk üniversiteye ev sahipliği yapan Harran bölgesi, tarih boyunca dünyanın önemli bilim merkezleri arasında yer almıştır. Bölgedeki ülkeler arasında bilimsel, ekonomik ve sosyal etkileşimlerin gerçekleştirilmesi için verilen bursa da Harran Bursu denmiştir. Harran Bursu, bölge ülkelerinin geçmişte olduğu gibi dünyada bilim ve kültür vahası olmasına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Harran Bursu; Filistin, Irak, Lübnan, Yemen, Afganistan, Bangladeş, Yemen ve İsrail’den Türkiye’ye üniversite eğitimi almak için gelen yabancı uyruklu öğrencilerin talep edeceği burs programıdır.

Türkiye-Afrika Burs Programı

Afrika Açılımı İle Türkiye ve Afrika arasında yeni bir dönem başladı. Bu açılım kapsamında ortaya çıkan Türkiye-Afrika Burs Programı ise nitelik ve nicelik açısından daha fazla öğrenciye eğitim imkanı sağlamayı başardı. Afrika’nın kalkınmasında, Afrikalı gençlerin eğitim ve öğretim hayatlarının devam etmesinde son derece önemli bir burs imkanı olan Türkiye-Afrika Burs Programı, Afrika kıtasında yer alan tüm ülkeleri kapsamaktadır.

Boğaziçi Burs Programı

Boğaziçi Burs Programı’nda Türkiye’nin marka şehri olan İstanbul’daki ‘Boğaziçi’ semtinin ismi kullanılmış ve en uzak coğrafyadaki öğrencilerin bile bu burs programından faydalanması amaçlanmıştır.

Birleşik Arap Emirlikleri’nden Bolivya’ya, Endonezya’dan Sri Lanka’ya, Hindistan’dan Tayvan’a kadar geniş bir coğrafyayı kapsayan Boğaziçi Burs Programı toplamda 65 farklı ülkeyi kapsıyor.

Türkiye burs programlarına başvuracak adayların;

  • 01.01.1996 tarihinden sonrası doğumlu olmaları,
  • Tıp, eczacılık ve diş hekimliği lisans programları için %90, diğer programlar için ise en az %70 oranında başarı seviyesi bulunması,
  • Liseden mezun olmaları veya  içinde bulunulan eğitim yılının sonunda mezun olmaları gerekir.

Türkiye’de yabancı uyruklu öğrencilerin alacağı burslar ve başvuru süreçleri hakkında detaylı bilgiler için www.turkiyeburslari.gov.tr internet adresi ziyaret edilebilir veya 0 850 455 0 982 numaralı Çağrı Merkezi’nden bilgi alınabilir.

Av. Batın Yılmaz

Potansiyel bir iş sözleşmesini yansıtan yukarıdaki şartlar yalnızca ek tartışmalar için bir temel olarak sunulmuştur ve yasal olarak bağlayıcı bir yükümlülüğü yoktur. Tüm tarafların dahil olduğu bir sözleşme son haliyle yazılı olarak yapılmadıkça yasal olarak bağlayıcı hiçbir yükümlülük oluşmayacak, olduğu ima edilmeyecek ya da olduğu sonucuna varılmayacaktır.

İlgili Makaleler

55 Yorum

  1. Merhaba.iyi günler.bu yıl üniversiteye PDR bölümne kabul oldum.yaş 29.burslardan yararlana bilirmiyim?biliyorsam ne yapmam lazım?

  2. Selam. Ben Aygün. Azerbaycandan yazıyorum. Hangi yaşa kadar burslu okumak mümkün? Adayın yaşı 35 üzeri ise ama universite ortalaması 93 üzeri ise ona yüksek lisansla burs vermezlermi?

  3. Ben ZHaraskhan Islam Kazakistanlıyım
    Türkiye devlet üniversitelerinde nasıl burs alını ? Ne yapmalıyız

    1. Merhaba, burs alınacak programların nerede alınacağını yazımızda belirttik, harici olarak konu hakkında bilgimiz ve hizmetimiz bulunmamaktadır.

      Sitemiz içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin. https://g.page/r/CT9i2JXthUlOEAI/review

  4. selam oglum liseyi izmirde okudu ama türk vetandaşı değil sınavlara hazırlanıyor kazanırsa (inşallah) burs dan yararlana bilecek mi teşekkürler

  5. Merhaba Azerbaycan uyruklu iktisat ogrenciyim 3 cu sinifda okuyorum covid 19 salgini nedenliyle tek gelir kaynagim olan babami isden cikardiler şu an cok kotu bir durumdayim yardimci olurmusunuz ?

  6. Merhaba ben İran’ın türkmeniyim türk dili konuşan ülkeler burs programı bana muhtemel olur mu??
    Cevablayiniz için teşekkür ederim.

  7. Merhaba. Adım Farangiz Ankara Üniversitesi Öğrencisiyim. Burs almaya ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz. Bilgiler verirmisiniz. Önceden teşşekürler.

  8. Merhabalar!

    Azerbaycanlı psikoloji öğrencisi olarak, doktora programı için burslarınızdan yararlanmam mümkün mü? Lisansı Bakü Devlet Üniversitesinde, Yüksek lisans Varşova SWPS üniversitesinde bitirdim.

    Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu